Крайнодясната Алтернатива за Германия“ ще настоява за референдум в стил

...
Крайнодясната Алтернатива за Германия“ ще настоява за референдум в стил
Коментари Харесай

Германският крайнодесен лидер приветства Брекзит като „модел за Германия“

Крайнодясната „ Алтернатива за Германия “ ще упорства за референдум в жанр Брекзит за участието в Европейски Съюз, в случай че пристигна на власт, сподели нейният водач Алис Вайдел, приветствайки излизането на Обединеното кралство от блока като „ погрешно “.

„ Това е модел за Германия, че човек може да вземе такова суверенно решение “, сподели тя в изявление за Financial Times.

Вайдел, партиен водач от 2022 година, сподели, че едно държавно управление на AfD ще се стреми да реформира Европейски Съюз и да отстрани неговия „ либерален недостиг “, в това число посредством ограничение на пълномощията на Европейската комисия, „ неизбрана изпълнителна власт “.

„ Но в случай че промяна не е допустима, в случай че не успеем да възстановим суверенитета на страните-членки на Европейски Съюз, би трябвало да оставим хората да решат, тъкмо както направи Англия “, сподели тя. „ И бихме могли да проведем референдум за „ Дексит “ – излизане на Германия от Европейски Съюз. “

Идеята нарушава огромно табу в Германия, където всеобщите партии са откровено проевропейски настроени. Освен това немска...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР