Крайнодесният вътрешен министър на Италия заплаши да изпрати обратно в

...
Крайнодесният вътрешен министър на Италия заплаши да изпрати обратно в
Коментари Харесай

Италия заплаши да връща мигранти в Либия

Крайнодесният вътрешен министър на Италия заплаши да изпрати " назад в Либия " близо 180 души, намиращи се в невъзможност от три дни на италиански транспортен съд на бреговата защита, в случай че Европейски Съюз не се намеси, с цел да позволи поредна препирня за мигранти с Малта, цитира БГНЕС.
177 души се намират край крайбрежията на италианския остров Лампедуза от четвъртък, откакто бяха избавени от транспортен съд на бреговата защита, а Италия се разправя с Малта коя страна да ги вземе.
" Или Европа ще реши съществено да предложи на Италия някаква съответна помощ, като стартираме да вземем за пример със 180-те имигранти на борда на кораба, или ще бъдем принудени да създадем това, което дефинитивно ще постави завършек на бизнеса с трафикантите на хора. Това значи да откараме назад в Либия избавените в морето хора “, сподели Матео Салвини по случая.
Многобройни нарушавания на правата на индивида са обявени в центровете за задържане, в които се държат мигранти при идването им на европейска земя.
Корабът с бежанците стои закотвен край Лампедуза, до момента в който държавното управление в Рим упорства Малта да одобри изселниците. По-рано в неделя малтийското държавно управление, което в сряда разреши на 141 мигранти на борда на кораба „ Водолей “ да слязат на острова след съглашение за разпределянето им в няколко европейски страни, твърдо отхвърли италианските претенции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР