Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро нарече хлапачка младата шведска

...
Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро нарече хлапачка младата шведска
Коментари Харесай

Бразилският президент се изложи

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро назова " хлапачка " младата шведска активистка Грета Тунберг, която в неделя осъди убийството на двама туземци в Амазония, съобщи Франс прес.

" Грета сподели, че туземците са умрели, тъй като защитавали Амазония. Впечатляващо е да се види каква значителност придават медиите на хлапачка като нея ", сподели Болсонаро.
В отговор 16-годишната Грета Тунберг актуализира описанието на профила си в Twitter с думата " pirralha " (хлапачка) - португалската дума, която употребява Болсонаро. В неделя Тунберг осъди в обществените мрежи убийството на двама индианци от племето гуажажара, които бяха убити в североизточния щат Мараняо. " Туземните нации са безусловно избивани, до момента в който се пробват да се борят против противозаконното обезлесяване. Срамота е, че светът мълчи за тези неща ", написа Тунберг в Twitter.

 

Впоследствие Болсонаро съобщи, че всеки смъртен случай е нещо тревожно, и увери, че държавното управление му е срещу противозаконното обезлесяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР