Крайнодесният популист Хавиер Милей получи най-голяма подкрепа на първичните избори

...
Крайнодесният популист Хавиер Милей получи най-голяма подкрепа на първичните избори
Коментари Харесай

Крайнодесният Хавиер Милей с най-голяма подкрепа за президент на Аржентина

Крайнодесният популист Хавиер Милей получи най-голяма поддръжка на първичните избори за президент в Аржентина.

Лидерът на партията " Свобода напред " е покровител на някогашния американски президент Доналд Тръмп. Той счита, че централната банка би трябвало да бъде затворена, че изменението на климата не съществува, както и че процедурата за владеене на оръжия би трябвало да бъде облекчена.

Според анализатори с мненията против съперници, в това число сегашния вицепрезиент Кристина де Киршнер, Милейе спечелил повече гласове от предстоящото.

 
Успяхме да изградим конкурентна опция, която освен да постави завършек на киршнеризма, само че ще спре и тази паразитна, крадлива и безполезна политическа прослойка, поради която страната затъва.
Хавиер Милей, претендент за президент

След партията на Милей се подрежда опозиционната коалиция " Заедно за смяна ", а ръководещата коалиция - " Обединение за родината ", е на трето място.

 
Ще хвърлим и последната капка пот, с цел да спечелим през октомври, да спечелим и през ноември и да продължим да сме част от държавното управление. Благодаря за напъните. Те не завършват през днешния ден, те не престават. Имаме 60 дни.
Серхио Маса, сегашен министър на стопанската система и претендент за президент

Следващият водач на Аржентина ще би трябвало да се оправи с инфлацията от над 100% и рецесията с разноските за живот в страната. Гласуването на първичния избор е наложително, а резултатът не е финален и единствено демонстрира кой е любимец за президентския пост.

Новият държавен глава ще бъде определен публично през есента, за когато са планувани общите избори в Аржентина.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР