Крайнодесният италиански министър на вътрешните работи Матео Салвини обяви, че

...
Крайнодесният италиански министър на вътрешните работи Матео Салвини обяви, че
Коментари Харесай

Италианското правителство готви неприятна изненада за ромите в страната

Крайнодесният италиански министър на вътрешните работи Матео Салвини разгласи, че държавното управление готви публично броене на ромите в Италия за да експулсира нелегално пребиваващите в страната, съобщи Ройтерс, представена от " Фокус ".

" За страдание ще би трябвало да си задържим италианските роми, тъй като не можем да ги експулсираме ", цитира Ройтерс изказване на Салвини пред телевизионния канал " Телеломбардия ".

Думите на водача на националистическата групировка " Лига " бяха остро подложени на критика от другите политически сили в Италия, като управлявалата до неотдавна Демократическа лига упрекна Салвини, че разсънва мемоари за етнически чистки.

В ново изказване по-късно Салвини съобщи, че държавното управление не възнамерявало основаването на обособен указател за роми, нито да им взема пръстови отпечатъци. Той желал единствено да даде отбрана на ромските деца, чиито родители не ги пускат на учебно заведение. Освен това трябвало да се ревизира и по какъв начин се харчат средствата от Европейския съюз за маргинализираните общности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР