Крайнодесният австрийски политик Хайнц-Кристиан Щрахе, който напусна коалиционното правителство заради

...
Крайнодесният австрийски политик Хайнц-Кристиан Щрахе, който напусна коалиционното правителство заради
Коментари Харесай

Хайнц-Кристиан Щрахе се отказва от мястото си в Европейския парламент

Крайнодесният австрийски политик Хайнц-Кристиан Щрахе, който напусна съдружното държавно управление поради политически скандал, разгласи, че се отхвърля от мястото си в Европейския парламент, осведоми " Ройтерс ".

Щрахе подаде оставка като вицеканцлер и водач на Австрийската партия на свободата на 18 май . Ден по-рано немски медии разгласиха фрагменти от скрита камера, направени на вечеря в Ибиса през 2017 година Тогава Щрахе е провел среща с жена, която се е показала за племенница на съветски олигарх. На фрагментите се вижда Щрахе да предлага публични поръчки, въпреки че самият той прекомерно, че няма нищо нелегално в изявленията му . Прокуратурата за битка с корупцията организира следствие дали Щрахе е нарушил доверието.
 Австрия на избори поради абсурда
Австрия на избори поради абсурда " Щрахе " – поуките за Европа

Всички, които считат, че могат да ръководят с националпопулисти...

Крайнодесният политик завоюва място в Европейския парламент поради изборната система в Австрия, която разрешава преференциално гласоподаване. Въпреки че Щрахе беше на 42-о последно място в листата на партия, която завоюва единствено три места на евровота през предишния месец, той получи задоволително преференциални гласове - към 45 000, или 1/3 от всички гласове за партията. Така той мина прага от 5% и получи място в Европейския парламент.

В известие обаче той разгласи, че се отхвърля от мандата си и добави, че няма да се върне в политиката интензивно , до момента в който не се откри произходът на видеото.

Това решение не е вследствие на политическа сметка или някакво съглашение, сподели още той, като има поради обстоятелството, че крайнодясната партия избра брачната половинка му Филипа за претендент на парламентарните избори , които се чака да се проведат на 29 септември.
 Бившият австрийски вицеканцлер съди медии за публикувания видеозапис
Бившият австрийски вицеканцлер съди медии за публикувания видеозапис

Прокуратурата във Виена към този момент се пробва да разпознава създателите на видеозаписа

Политическият скандал докара и до свалянето на консервативния канцлер Себастиан Курц , който беше в коалиция с партията на Щрахе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР