Крайнодесните в Полша привлякоха десетки хиляди на марша във Варшава

...
Крайнодесните в Полша привлякоха десетки хиляди на марша във Варшава
Коментари Харесай

Десетки хиляди се стекоха на националистическия парад в Полша

Крайнодесните в Полша привлякоха десетки хиляди на марша във Варшава във връзка Денят на независимостта на страната, написа Агенция Франс Прес.

Маршът пристигна единствено няколко седмици, откакто десните означиха мощен резултат на извършените парламентарни избори.

11 ноември 1918 година освен поставя завършек на Първата международна война, само че приключва и 123-годишната окупация на Полша от царска Русия, Прусия и Австро-Унгарската империя.

Тазгодишният марш пристигна месец, откакто новата крайнодясна коалиция Полска конфедерация завоюва 9 места в Народното събрание.

Стотици служители на реда следяха марша, който се организира в наличието на водачите на крайнодесните, само че също по този начин с присъединяване на доста жители, които споделиха, че желаят да показват патриотизма си, развявайки полски знамена и скандирайки “Бог, чест и татковина ”.

“Това е най-големият антиглобалистки, родолюбив и политически неточен марш в Европа. ”, написа в Туитър определеният неотдавна за народен представител на крайнодесните Кшищоф Босак.

Някои от участниците в марша скандираха антикомунистически и хомофобски апели.

На палатка беше изписан слоган, който подлага на критика евреите, че желаят репарации за геноцида против тях.

В палатката имаше подписка против закон, признат в Съединени американски щати, който подрежда на Държавния департамент да следи напредъка в няколко страни, измежду които и Полша, за реституирането на благосъстоятелност на евреи, иззета през Втората международна война.

Също във Варшава имаше контрапротест, на който се стекоха към 12 000 антифашисти, деятели за цивилен права и бранители на правата на хомосексуалните, които носеха знамето на дъгата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР