Крайнодесните се връщат в управлението на Австрия. Австрийската народна партия

...
Крайнодесните се връщат в управлението на Австрия. Австрийската народна партия
Коментари Харесай

Крайнодесните се връщат в управлението на Австрия

Крайнодесните се връщат в ръководството на Австрия. Австрийската национална партия на консерватора Себастиан Курц ще сътвори съдружно държавно управление с популистката Австрийска партия на свободата, и по този начин Курц ще стане най-младият министър председател на Стария континент.

До съглашението се стигна след изборите през октомври, извоювани от Австрийската национална партия на Себастиан Курц, която обаче не можа да си подсигурява болшинство в Народното събрание, и след дувмесечни договаряния с останалите политически обединения. АКО документът получи зелена светлина Австрия ще стане единствената западноевропейска страна, в чието държавно управление взе участие крайнодясна партия, показват анализатори.

Австрийската национална партия и Австрийска партия на свободата са управлявали страната дружно и преди, в интервала 2000-2005 година. Нито Себастин Курц, нито водачът на партията на свободата - Хайнц-Кристиан Щрахе, дадоха детайлности за упрвленската си стратегия, като оповестиха, че първо ще срещнат с нея президента Александър Ван Дер Белен.

Наблюдатели разясняват, че с цел да се стигне до съглашение двете партии са сближили позициите си по тематики като понижаване на налозите, стесняване на бюрокрацията и ограничение на миграцията. Очаква се заместител на 31 годишния Себастиан Курц да бъде Хайнц-Кристиан Щрахе.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР