Крайнодесните се връщат в управлението на Австрия. Австрийската народна партия

...
Крайнодесните се връщат в управлението на Австрия. Австрийската народна партия
Коментари Харесай

Крайнодесните влизат в управлението на Австрия

Крайнодесните се връщат в ръководството на Австрия. Австрийската национална партия на консерватора Себастиан Курц ще сътвори съдружно държавно управление с популистката Австрийска партия на свободата, и по този начин Курц ще стане най-младият министър председател на Стария континент, предава Българска национална телевизия.

До съглашението се стигна след изборите през октомври, извоювани от Австрийската национална партия на Себастиан Курц, която обаче не можа да си подсигурява болшинство в Народното събрание, и след дувмесечни договаряния с останалите политически обединения. Ако документът получи зелена светлина Австрия ще стане единствената западноевропейска страна, в чието държавно управление взе участие крайнодясна партия, показват анализатори.

Австрийската национална партия и Австрийска партия на свободата са управлявали страната дружно и преди, в интервала 2000-2005 година. Нито Себастин Курц, нито водачът на партията на свободата - Хайнц-Кристиан Щрахе, дадоха детайлности за управническата си стратегия, като оповестиха, че първо ще срещнат с нея президента Александър ван дер Белен.

Наблюдатели разясняват, че с цел да се стигне до съглашение двете партии са сближили позициите си по тематики като понижаване на налозите, стесняване на бюрокрацията и ограничение на миграцията.

Очаква се заместител на 31-годишния Себастиан Курц да бъде точно Хайнц-Кристиан Щрахе.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР