Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите

...
Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите
Коментари Харесай

Минеков да чете Закона за политическите партии

Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от страната за Централа на Политическа партия ГЕРБ, не са благосъстоятелност на Министерството на културата. Това декларират от ГЕРБ, отговаряйки на министъра на културата, който тази заран помоли ГЕРБ да изоставен НДК.

„ Мястото е благосъстоятелност на страната и е предоставено на Политическа партия ГЕРБ в осъществяване на член 31 от Закона за политическите партии. Служебният министър лъже. ГЕРБ е заплащала наем за употребените два етажа от 2007 до 2010 година на НДК по подписан контракт “, прецизират от партията.

„ От 2010 до 2021 година ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна администрация – София-град по подписан контракт. В сходство с измененията в Закона за държавната благосъстоятелност, Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност и на съображение Закона за политическите партии, от февруари 2021 година всички парламентарно показани партии не дължат наем за предоставените им от страната пространства за осъществяване на политическа активност “, изясняват още от ГЕРБ.

„ Очевидно откакто ерата на изчегъртването на ГЕРБ завърши несполучливо, е пристигнало време на изкъртването. В развитите демокрации това се назовава политическа принуда. От ГЕРБ насочваме обществено няколко въпроса към президента, назначил служебния министър:

" Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от централата си? С политически гонения и репресии ли желаете да бъде запомнен и вторият Ви длъжностен кабинет? Г-н Радев, честно ли е? “, питат от ГЕРБ.

По проблема отношение взе и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ До последния ден няма да излъчим претендент за президент, тъй като след днешните изявления на Минеков, който щял да гони първата политическа мощ от централата ѝ, нали по конституция служебното държавно управление би трябвало единствено да уреди едни почтени избори. А те не са почтени ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Само да припомня на Минеков, че има текст от закона за политическите партии и ние го съблюдаваме. И да спре да лъже, в случай че желаят с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние също ще срещнем Брюксел и ЛИБЕ с безобразията на един длъжностен кабинет, който би трябвало единствено да провежда избори. Радев праща бухалката си Рашков, Радев праща Минеков. Репресии, по тази причина в този момент желаят да докопат претендента за президент на ГЕРБ-СДС, с цел да се саморазправят с него още преди да има имунитет. Това е зорът “, сподели още Борисов.

По-рано през днешния ден служебният министър на културата Велислав Минеков изясни, че преди години партия ГЕРБ е превзела със мощ два етажа от НДК. " На мен не ми е безразлично, тъй като НДК е към Министерството на културата. Тогавашният регионален шеф Данаил Кирилов прави по този начин, че афишира двата етажа като отпаднала изгода и ги подарява на партията. Това е като подаяние ", съобщи той. 

„ Те остават под управата на регионалния, само че от там няма нито лев наем. Тези два етажа имам намерение да ги върна на НДК назад, защото те така и така унищожиха НДК за тези две години. Унищожиха го, задълженията са невъзможни. Не знам идващият ръб по какъв начин ще се избавя. Ще помоля ГЕРБ учтиво другаде да си намерят парцел. Тези два етажа са на НДК. Иначе може би ще би трябвало да създадем един партиен център в НДК. Ще помоля упорито ГЕРБ да изоставен “, добави Минеков.

Това не е предизборна офанзива, сподели още той. Искам си наема, акцентира Минеков.

От своя страна ГЕРБ изрично отхвърлиха изказванията на служебния министър и го упрекнаха в неистина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР