Крайно време е Съветът за електронни медии (СЕМ) да се

...
Крайно време е Съветът за електронни медии (СЕМ) да се
Коментари Харесай

Денков: СЕМ да опита да се справи с дезинформацията, хибридните атаки и наспазването на етични правила

" Крайно време е Съветът за електронни медии (СЕМ) да се опита да види какво може да направи, с цел да се оправи с проблемите на дезинформацията, хибридните офанзиви и неспазването на етичните правила, а не да изяснява какво не може да направи ". Това съобщи на брифинг в Министерския съвет министър председателят Николай Денков след въпрос за днешната позиция на медийния регулатор, мотив за която стана негово изявление.

„ През последните два месеца доста от проблемите, с които се сблъскваме, са резултат от феномена на „ необятно затворените очи “, сподели още той за работата на медийния регулатор.

Денков предложи на Съвет за електронни медии да инициира полемика по тематиките за дезинформацията, хибридните офанзиви и спазването на етичните правила, на която да бъдат поканени публицисти и академични преподаватели.

„ Има неща, които могат да създадат. Призивът към тях е да погледнат какво могат да създадат, а не какво не могат да създадат “, сподели още Николай Денков.

По време на двумесечния доклад на държавното управление, даден под формата на онлайн изявление в понеделник, министър председателят Николай Денков насочи рецензии към работата на Съвет за електронни медии и съобщи, че регулаторът „ явно не си прави работата “, допускайки случаи на дезинформация в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР