Крайно време е някой да поеме отговорността ! Доживяхме да

...
Крайно време е някой да поеме отговорността ! Доживяхме да
Коментари Харесай

Пламен Лазаров: Нека следваме светлината, а не нейното отражение

Крайно време е някой да поеме отговорността! Доживяхме да треперим още веднъж до последно дали Българска социалистическа партия ще е трета или четвърта в класацията на изборите освен това с фрапантно понижена поддръжка. На тези парламентарни избори Българска социалистическа партия освен не реализира по този начин прокламираната от управлението й победа, само че даже загуби и в досегашни бастиони на лявото. Партията, която стотици хиляди припознават като единствената лява опция и която би трябвало да осъществя не корпоративни и олигархични ползи, а ползите на своите леви гласоподаватели за възстановяване животът и благосъстоянието на всеки един от жителите на България.

Основното в този момент е да създадем по този начин, че страната да си върне своите функционалности, а това може да стане единствено с ново мислене и нова политика. Но с цел да стартира общата смяна на обществото ни е належащо да стартира смяната и в хората, които ще я осъществят. Тези леви чисти идеали могат да се осъществят както са били замислени в основата си от първите същински социалисти, само че събитията в лявото пространство през последната година започнаха да попарват визиите за развиване на лявото и обществото ни като цяло.

Видяха се същинските лица на някои от по този начин наречените водещи лица „ реформатори ” в Българската социалистическа партия. Състоянието, в което се намират тези „ реформатори ” е едно продължаващо неимоверно стелене единствено и единствено да запазят постовете си в управителните й органи и опциите за по-предно място в изборните листи. Тези лица отблъсват от много дълго време всеки същински набожен в социалистическите идеали партиен член или симпатизант.

Търпението прелива през днешния ден след постигнатите още веднъж ниски резултати от парламентарните избори, тъй като същата тази партия в този момент е подигравана, посочена за губещ, обиждана и мачкана от по всички вероятни способи. За все по-малкото оставащите хора с леви идеали, които извървяха пътя на сложните борби от обикновено човешко оцеляване до годините на някакъв въпреки и най-малък напредък на страната ни в по този начин наречената „ народна власт ”, от която сме към момента така надалеч, съществува единствено една мисъл и тя е, че е време да се трансформират нещата. Да се направи по този начин, че с насъбрания житейски и политически опит от всеки лявомислещ, с професионалните познания и контакти да бъде възвърнато на лявото полагащото му се челно място в обществено-политическия живот на България.

Но това както знаем се прави с нови хора и нова същинска обществена политика. Тези изчерпали се морално и духовно партийни функционери би трябвало да дадат път на ново потомство леви политици мислещи и искащи да запазят полезностите и морала на социалистическия блян. Трябва да бъдат употребявани всички благоприятни условия за решение на проблемите в настоящето положение на Българската социалистическа партия свързани с многообразието на другите лобита и мощни персонални ползи.

Сега лявото повече от всеки път се нуждае от нови опитни, дейни и действени фрагменти и специалисти подготвени да влязат в пълноценна борба с конкуренцията на политическия хоризонт показвайки същинското й лице и акцентирайки в това време пътя, който би трябвало да бъде извървян, с цел да се реализиран желаните от всички български жители резултати. За това резултатите в миналите парламентарни избори са показателни, че е належащо започване на смяна в левицата, нужни са разговор и дейности за възвръщане на мястото й в обществено-политическия живот и за връщане доверието на жителите и гласоподавателите на България към социалистическите хрумвания, полезности и морал.

Важно е за в бъдеще да участват на челни позиции в листите не хора от апарата и номенклатурата на партията, а специалисти, които ще са в позиция да вземат ефективно присъединяване в разискване характерните проблеми на ръководството на страната и ще могат умело и съответно да реагират при нужда. България е за всички нейни жители, а мястото на левицата би трябвало да е водещо в измененията, което за жалост сега не е допустимо да се осъществя във формата за ляво, който ни бе наложен.

Иначе след идващите избори отново ще пристигна момента за диалози за какво не нещата са си същите и къде бе позволена неточност, само че това към този момент ще е тематика без значение. Време е и в лицата представляващи лявото да настъпи някаква смяна. Важно е да има последователност на поколенията, значимо е да се слеят опита на по-старото потомство и стремежа на младостта, само че още по-важно е младежите и тези, които градят сегашното на България да разпознаят в левицата, тази която ще ги поведе и извади от тежкия нокдаун, в който е изпаднало обществото ни. Но по тази причина е нужна освен смяна в мисленето, само че и смяна на лицата представляващи лявото, както и смяна в дейностите на всеки един от нас.

Автор: Пламен Лазаров, финансист
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР