Крайно време е Европа да се защитава сама, защото в

...
Крайно време е Европа да се защитава сама, защото в
Коментари Харесай

САЩ се нуждаят от Русия срещу Китай

Крайно време е Европа да се пази сама, тъй като в Хелзинки президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да даде картбланш в Европа на съветския президент Владимир Путин, с цел да го завоюва като съдружник против Китай. Това написа в публикация за водещия немски народен всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung Максимилиан Терхале, доцент по стратегически проучвания в Университета в Уинчестър и старши теоретичен помощник в Кралския лицей в Лондон, предава " Фокус ".

В днешно време това би трябвало да се трансформира в кредо на външната политика, само че стратезите ѝ заобикалят тази тематика и в следствие губят доверието на жителите. Последното видео обръщение на канцлера на Федерална Република Германия от срещата на върха в Брюксел не беше доста безапелационна. Налице са пукнатини. Видни.

Неизбежно новите енергийно-политически съзвездия на интернационалната сцена подлагат на тестване ядрото на убежденията на Меркел за външната политика. Първото главно съмнение на Меркел, което бе ясно разпознато по време на Кримската рецесия, е, че великите сили не водят войни между тях. Това би било прекомерно рисковано. Второто произтича от първото: когато военните закани ескалират, те би трябвало да преминат на равнище полемика за стопанската система - посредством наказания. Т.е. Берлин разчита на " смяна посредством икономическата тежест на Германия ". Това е основата на външната политика на Федерална Република Германия, построена на база преимуществото, което икономическите запаси дават на страната. В Берлин работят, изхождайки от икономическата ориентировка на външната политика, която е прагматично-ориентирана.

Подходът на Меркел стартира да демонстрира ясни пукнатини. Стратегиите на великите сили от дълго време са на друго равнище, гарантиращо им трансформиране на международната политика в техен интерес. По създание това значи, че главното съмнение на Меркел за свят без войни не е вярно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР