Крайно време е да възстановим по един или друг начин

...
Крайно време е да възстановим по един или друг начин
Коментари Харесай

Митов за Ди Велт: Защо лъжеше г-н Петков? Сега можеше да имаме модернизиранa противовъздушна отбрана

Крайно време е да възстановим по един или различен метод разваления от 2 година насам ред в българската парламентарна народна власт водачите да беседват по цели, по решения. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в отговор на въпрос по какъв начин ще постъпят от ГЕРБ за връчения на Българска социалистическа партия трети мандат за сформиране на държавно управление и дали Бойко Борисов би отишъл на среща с Корнелия Нинова, съобщи Novini.bg.

Нормално е да има лидерска среща, обикновено е да се търсят точки на доближаване и да се откри има ли опция за болшинство в границите на този Народното събрание или няма. От друга страна, ние имаме решение на нашия Конгрес, че няма по какъв начин да влизаме в съдружни връзки с Българска социалистическа партия или да поддържаме държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия, съобщи Митов.

Попитан още веднъж чака ли се Бойко Борисов и Корнелия Нинова да седнат на една маса, депутатът от ГЕРБ уточни: " Аз чакам всички водачи да седнат на една маса. Очаквам лидерска среща, както съобщи госпожа Нинова. Очаквам там да е и Кирил Петков, и Христо Иванов, всички. Вярно, че Корнелия Нинова и Христо Иванов седяха на една маса много дълго време, това няма да е някаква вест ".

Според него ще е доста мъчно да бъде направено държавно управление с третия мандат.

В отговор на въпрос за публикацията немския ежедневник " Ди Велт ", че България е изнасяла оръжие за Украйна по време на държавното управление на Кирил Петков, Даниел Митов разяснява: " Очевидно " Ди Велт " са чули какво сме казвали ние доста дълго време. Още по времето на държавното управление на Кирил Петков ние ги призоваавхме да си кажат, че пращат оръжие за Украйна и още в предишния парламент да вземем решение за военно-техническа помощ за Украйна. " Ди Велт " не са разкрили нещо ново, огромният проблем е за какво лъгаха, за какво Корнелия Нинова и Кирил Петков лъгаха и обясняваха, че нито един патрон не е отишъл. Корнелия Нинова продължава да го твърди, а Кирил Петков пък потегли да се хвали с това. Защо лъжеше господин Петков? Сега можеше да имаме модернизиранa противовъздушна защита, можеше да сме дали и други неща на Украйна и да сме съумели през стратегиите за междусъюзническа взаимопомощ да модернизираме въздушната си защита ".

По думите му абсурдът с Nexo слага два огромни въпроса.

Първият е за метода, по който се финансират политическите партии в България. Другият въпрос е какво някогашният министър на финансите Асен Василев е желал да прави системи с българската система за електронни разплащания, като е желал тя да бъде обвързана с сходни небанкови оператори, оператори на криптовалута, което е извънредно рисково, означи Митов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР