Крайно време е да спрем да разделяме държавата на каквито

...
Крайно време е да спрем да разделяме държавата на каквито
Коментари Харесай

Екатерина Захариева защити правото на МВнР да реагира на намеси отвън

Крайно време е да спрем да разделяме страната на каквито и да е фили и фоби. За това прикани от парламентарната естрада външният министър Екатерина Захариева. Според нея би трябвало да се постави завършек на слагането на разграничителна линия.

Българското държавно управление има предпочитание да бъде другар с Русия, стана ясно още от думите й. Външно министерство не оспорвало изхода от Втората международна война, такива тези били тълкования. Не се подлагат на подозрение осъществените от този режим закононарушения към човечеството и военни закононарушения, изясни първият ни посланик декларацията на повереното й ведомство, разбунила българо-руските връзки.

Декларацията на Министерство на външните работи е ориентирана към съответно деяние. Според нея става дума за образуване на демонстрация, внушаваща едностранна и неточна интерпретация във връзка с пояснение на обстоятелствата от нашата история. Проблематична била и датата на образуване на изложбата. Ако беше на 9 май, нямаше да реагираме, посочи Екатерина Захариева. Тя напомни, че от дълго време страната ни е оповестила комунистическия режим за незаконен. Затова и позицията на Министерство на външните работи по случая не би трябвало да пречи на другарските ни връзки с Русия.

Министерство на външните работи би трябвало да реагира, когато има опити за непозната интервенция във вътрешната политика на страната, счита външният министър. Когато защитаваш позиция в отбрана на националния ти интерес, другите би трябвало да те почитат повече, добави още тя. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР