Крайно време е да се приеме Национална здравна карта. Това

...
Крайно време е да се приеме Национална здравна карта. Това
Коментари Харесай

Крайно време е да се приеме Националната здравна карта според проф. Генчо Начев

Крайно време е да се одобри Национална здравна карта. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на болничното заведение " Св. Екатерина " проф. Генчо Начев.

По думите на Начев Националната здравна карта би трябвало да се одобри допустимо най-скоро, макар съпротивата, която към този момент се чува от разнообразни места.

Според него Националната здравна карта е доста демократична. Това се виждало от обстоятелството, че тя разрешавала повече кревати, в сравнение с са употребявани през предходната година. Начев добави, че тези кревати ще бъдат повече от нужния брой.

Припомняме, Националната здравна карта следва да бъде разисквана и препоръчана за приемане през днешния ден на съвещание на Министерски съвет.
Проектът беше разгласен в средата на месец април и планува леглата в лечебните заведения в цялата страна да бъдат понижени от 38 803 на 32 913. Статистически данни демонстрират, че през 2017 година в страната са употребявани общи над 24 700 кревати.
С понижението на леглата в Националната здравна карта Министерството на здравеопазването планува запас от 30% болнични кревати.

Здравната карта ще бъде аршин, по който Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще подписва контракти с болничните заведения по области.

Начев разяснява още, че не може обективно да се кажи дали парите в опазването на здравето са доста или малко. По думите му парите за здраве у нас прогресивно се усилват всяка година, само че не се вижда никакъв резултат от това.
Причината за това той вижда в неефективното разходване на средствата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР