Крайно време е да разберем, че диктаторът Путин преследва своите

...
Крайно време е да разберем, че диктаторът Путин преследва своите
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: „Позицията на страната ни в този конфликт категорично не беше твърда

„ Крайно време е да разберем, че диктаторът Путин преследва своите имперски цели. Сега е моментът да се събудим и да го спрем ”, моли Плевнелиев.

Когато сме очевидци на война, дипломацията се е провалила. Това счита Росен Плевнелиев, президент на България в интервала 2012 - 2017 година

„ Позицията на страната ни в този спор изрично не беше твърда. Ние видяхме военния министър, който се движеше по опорните точки и цитираше диктатора Путин и искрено отхвърляше да каже, че има война ”, уточни той пред " Нова тв ".

Плевнелиев уточни, че му се желае България да има единна и ясна позиция. „ Ще ми се нашите политически водачи да схванат, че международният ред се прекроява. На нас не ни наподобява да се снишаваме и да чакаме някой различен да взема решенията ”, безапелационен е Плевнелиев.

„ Това, което е добре за България, е че поддръжката за свободата, демокрацията и суверенитета на Украйна е борба за свободата, демокрацията и суверенитета на България ”, добави той.

По думите му страната ни би трябвало да си дава сметка какъв брой „ рискова е обстановката ”. Затова България трябвало да търси своите гаранции за сигурност в груповата сигурност на НАТО.

„ Аз съм изрично срещу и военният министър би трябвало най-сетне да разбере, че тази меко казано смешна концепция за българска батальонна група с рамкова страна България в миг, в който на границата ни ври и кипи, е не просто казано смешна и невъзможна, само че акцентира ролята на България като съветски троянски кон ”, счита Плевнелиев и се причисли към настояванията за оставка на Янев.

Според него България не може сама да отбрани себе си „ по никакъв метод ”. „ Ние се намираме в една доста ниска точка на нашите военни качества. Все още сме прекомерно подвластни от оръжията на агресора. В случая агресорът е диктаторът Путин и Русия ”, посочи той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР