Крайно време е да престанем с противоречивите показания и аз

...
Крайно време е да престанем с противоречивите показания и аз
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: Нека се отнасяме спокойно към ваксината

Крайно време е да престанем с спорните показания и аз доста бих желала да съветвам хората да се имунизират. Това съобщи епидемиологът проф. Мира Кожухарова в утринния блок на Българска национална телевизия.
„ Начинът е хората да се имунизират “, прикани проф. Мира Кожухарова и добави, че не е хубаво пациентите да се отхвърлят от втората доза ваксина. По идентичен метода имунизацията задейства имунната система на човек посредством антитела и клетъчен имунитет. Втората доза работи като една подсилваща доза, тъй като знае по какъв начин се създава антитела, клетките са задействани, само че такова в допълнение стимулиране на имунитета го прави по-продължителен и под напрежение, безапелационна бе проф. Кожухарова.
 Moderna пуска ваксина против разновидности на COVID-19 до края на годината Moderna пуска ваксина против разновидности на COVID-19 до края на годината
Главният медицински шеф на Moderna Тал Закс съобщи, че компанията би трябвало да може да обезпечи по-силна ваксина за отбрана против вариа...
„ Нека се отнасяме умерено към имунизацията “, прикани проф. Мира Кожухарова.
По думите й когато човек е имунизиран, при всяка среща с причинителя неговата имунна система се разсънва и е подготвена да реагира. Ако се премине от векторна към РНК ваксина би трябвало да има две дози. Това е краен вид и епидемиологът счита, че не е доста рационално да се прави.
В другите страни има разнообразни рекомендации, а рекомендациите на ИАЛ не са доста консистентни. Противоречивите послания водят до отрицателен резултат и в тези обстановки би било по-разумни Европейската организация по медикаментите да образуване мнение за европейските страни, уточни проф. Кожухарова.
Досегашната епидемиологична процедура е потвърдила, че най-сигурното средство да се повлияе на една зараза е да има ефикасна ваксина и тя да се приложи най-масово. Ползите са доста по-големи, посочи епидемиологът.
 5 признака, че карате лека форма на COVID-19 5 признака, че карате лека форма на COVID-19
Много хора прекарват ковид без изключително изразени признаци и постоянно не съумяват да го разпознаят. При всяка даже лека простуда на...
Според нея не би трябвало хората да се откажат от имунизацията поради публичните полемики. Ваксините постоянно се вършат с нараснало внимание, само че хората би трябвало да бъдат предизвестени, сподели още тя и увери, че няма потребност от спомагателни проучвания преди имунизация.
Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР