Крайно време е да махнат абсурдните изисквания, когато човек прегледа

...
Крайно време е да махнат абсурдните изисквания, когато човек прегледа
Коментари Харесай

Мангъров: Крайно време е да махнат тези абсурдни изисквания

 Крайно време е да махнат неуместните условия, когато човек прегледа някой с Ковид, да се карантинира. Така системата стопира да работи. Не може човек да бъде лекуван по телефона, не може, колкото и да ни се желае. За да бъде приет в болница, той би трябвало да бъде прегледан. "  Това съобщи началникът на Ковид поделение в Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров.

" Всички лекари да поставят престилки, маски, ръкавици, шлемове, дрехи и да започнат да лекуват своите заболели. Да, ужасно е, някой може да загине, само че няма различен метод ", акцентира доцент Мангъров. 

Той изясни пред и по какъв начин се работи при напълнен потенциал в отделението.

" Когато потенциалът е напълнен, само че индивидът е тежко болен, незабавно се намира метод да бъде приет в болница. Изписва се на другия ден човек, който е подобаващ. Не връщаме никого ", уточни той, само че съобщи изрично, че в болница има смисъл да влизат хора, които се нуждаят от лекуване с О2. 

" Когато един човек е приет в болница, няма по какъв начин да го изхвърлиш на другия ден. Трябва да се прави доста добра преценка в доболничната помощ кой е за хоспитализация. Когато хората нямат потребност от лекуване с О2, няма потребност да влизат в болница и това би трябвало да им се каже ", посочи доцент Мангъров.

По думите му няма по какъв начин здравната система да действа без доболничната помощ. 

" Когато новите ограничения се вкарат, може би ще настъпи лек спад на новозаразените, само че когато всичко се отвори, нещата ще се върнат назад, не е този методът да се борим с зараза като тази, колкото и да ни се желае. Това е естествено злополучие, това е нещо, което се случва, и да се борим с него, а не да се крием ", сподели още Атанас Мангъров.

И добави, че за ковид няма лекуване.

" Хората си мислят, че това е нещо, за което има лекуване, че като се натъпчат с 2-3 антибиотика, ще им мине. Това е остра вирусна зараза, за която няма лекуване. Протоколите за лекуване - някои от тях са неуместни, това нещо не се лекува с антибиотици ", уточни началникът на Ковид отделението в Инфекциозната болница. 

Относно пациенти със сезонен грип, доцент Мангъров съобщи, че може и да има, само че признаците са идентични с тези на ковид.

" При Ковид болестта е по-продължително - възстановяването е към месец, месец и половина ", разяснява на финала той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР