"Крайно време е да има сериозна ревизия в законността на

...
"Крайно време е да има сериозна ревизия в законността на
Коментари Харесай

Ревизията на София като ревизията на прехода - въздух под налягане!

"Крайно време е да има сериозна проверка в законността на осъществените реституции, заменки и устройствени процедури, които са довели до унищожаването на зелените площи в София. " Титаничният апел е на омбудсмана Мая Манолована, която не пропусна следващата опция за пиар измежду масовка от недоволни жители. Тук постоянно кълве - отново митинг против презастрояването в междублоковите градинки.

„ Напълно сте прави и аз съм за това Столичният общински съвет да спре всякакво произнасянето по устройствени проекти, които се отнасят до огромно строителство и до унищожаването на дребното останали зелени площи, детски площадки, градинки, междублокови пространства. Даже бих разширила това искане – сходна възбрана за изговаряне от страна на Общинския съвет за заличаване на части от зелената система на столицата, би трябвало да се разпространят и върху работата на идващия Общински съвет! ", надгради ОмбудсМая.

И се оплака, че към този момент губела самообладание, тъй като борбите й за правата на жителите се удряли в стена. Още не била решила ще се кандидатира ли за кмет, само че решението приближавало. Разбирай - със страшна мощ, пази се строителна мафийо, че ще те попилея!

Протестиращите носеха плакати "Прави обич, не здания ", "Не на застрояването ", "Искаме детски градини ", "Искаме си паркингите ", "Къде са ни учебните заведения? " И те блъскат глави в стената, която настойчиво не поддава. Ами евентуално тъй като казусът е не толкоз в стената, колкото в главите. На шофьорски език - в задкормилните устройства, на компютърен - в софтуера. Освен в случай че не гледаме началото на акцията за локалните избори.

Вижте им настояванията:

1. До края на мандата Столичният общински съвет да не приема подробни устройствени проекти, предвиждащи огромно застрояване или за огромни територии! Сегашният състав изчерпал доверието и легитимността си, да пристигна нов с явен мандат и поддръжка от обществото. Откъде ще се вземе подобен - Божа работа!

2. При приемането на „ Визия за София “ и последващите промени в Общия организационен проект на Столична община да не се лишава, а да се разшири зелената система на града, като се върнат планувани за застрояване терени в парковете на града. Да не се позволява застрояване в парковете. Да се запазят междублоковите пространства като зелени площи. Кой ще заплаща на частните притежатели - не се знае. Комунизмът се завръща!

3. Да се променят процедурите по приемане на устройствени проекти в София. Резултатите от публичните разисквания да не са проформа, както до момента, а да водят до действителен ангажимент от администрацията и вземане предвид с постъпилите оферти и възражения. Ами ходете на тези разисквания и предложете нещо свястно, което да включва наложително горния въпрос - кой ще заплаща на частните притежатели?!

4. От Народното събрание да се одобряват незабавни промени в Закона за устройство на територията, Закона за устройство и застрояване на Столична община и подзаконовите нормативни актове, предвиждащи:
- По-големи отстояния сред постройките без значение дали са напълно или отчасти жилищни;
- Да се разшири кръгът на заинтригуваните лица при изработването на подробни устройствени проекти, визи за планиране и позволения за градеж, и да включват наложително и прилежащите парцели с право на обжалване на незаконосъобразни актове;
- Всички неосъществени подробни устройствени проекти, надвишаващи оптималните равнища за компактност и активност на застрояване, да се преработят и съобразят с настоящите ограничения;
- Да се лимитират опциите за еднолично слагане на огради в озеленени площи и в жилищните комплекси.

В обобщение - да превърнем живота на притежателите и вложителите в същински пъкъл, откакто го тровим и в този момент с наличната законова уредба. Разбира се - без да плащаме.

5. Да се извърши цялостна инспекция, а не проформа, на законността на осъществената реставрация, продажби и размени на парцели в парковете и урбанизираните територии на София. Виж, тук сме твърдо "за ", както бяхме и за цялостната проверка на прехода. Някой би трябвало обаче да заплати обяда, който протестиращите виждат само като безвъзмезден. Като пропущат прочее да разясняват дали би имало бетонни гета, като "Манастирски ливади ", в което живее и кметицата Йорданка Фандъкова, в случай че нямаше купувачи за тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР