Крайно време е България да бъде приета в Шенген. Това

...
Крайно време е България да бъде приета в Шенген. Това
Коментари Харесай

Стефано Мансервизи: Крайно време е България да бъде приета в Шенген

Крайно време е България да бъде призната в Шенген. Това съобщи в изявление за БНТ2 генералният шеф на Департамента " Международно съдействие и развиване " на Европейската комисия Стефано Мансервизи. По време на визитата си в София той очерта и главните провокации пред България по време на председателството ѝ на Съвета на Европейския съюз следващата година.

Формирането на европейския бюджет, изкореняването на аргументите за имиграцията и посредничеството в процеса на евроинтеграция на Западните Балкани - това ще бъдат част от предпочитаните задания на България по време на председателството ни от 1 януари до 30 юни идната година. Около това мнение се сплотиха заместник-министърът на външните работи на България Юрий Щерк и генералният шеф на департамент " Международно съдействие и развиване " на ЕК Стефано Мансервизи на конференция в София.
" По време на българското председателство ще има доста деликатни моменти за Европейския съюз. Ще има миг, в който ще стартираме диалозите каква ще бъде идната финансова рамка на Съюза и бюджета на общността за интервала след 2020 година. Това ще бъде значима и огромна полемика, тъй като не става въпрос за пари, става въпрос за оставането ни дружно "
Мансервизи съобщи, че подрепя скорошното влизане на България в Шенген.

" България извърши критериите още преди години - механически. Сега новата обстановка, която се сътвори поради бежанския напън, добави нови детайли. Като европеец и като мощно набожен в Шенген мога да кажа - уповавам се България да се причисли колкото е допустимо по-скоро и съм уверен, че това ще е от изгода както за страната, по този начин и за цялото Шенгенско пространство ".
Европейският представител разяснява, че България може да изиграе значима роля за даването на нова посока на взаимоотношенията сред Европейския съюз и Африка. Той акцентира, че задълбочаващите се беднотия и неустойчивост в африканските страни не е единствено техен проблем, а е общо предизвикателство и бежанската рецесия е ослепителен образец за това.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР