Крайно време беше морските бозайници да проговорят на човешки език.

...
Крайно време беше морските бозайници да проговорят на човешки език.
Коментари Харесай

Зелена светлина: Косатката, която говори човешки език

Крайно време беше морските бозайници да проговорят на човешки език. От много години хората учат подводната връзка сред косатките. Но с изключение на изводът, че записаните звукови съобщеия са доста комплицирани, езикът на тези същества си остава недосегаем за хората. В последна сметка една косатка очевидно е решила да се посвети на проучване на човешките думи. И наподобява има триумф.

Поздрав, който би трябвало да стигне до хората. От Уики. 16-годишната косатка, която проговори. Не знае какво е независимост. Животът й минава в обкръжението на хора. Обитава френски аквапарк. Учени решили да пробват да я научат на британски език и с изненда открили, че Уики ловко имитира звуци. С времето косатка усвоила поздравите, може и да брои, въпреки и единствено до две. " Казва " и Ейми - името на дресьорката си.

В природата не е оригиналност животни да учат човешкия език, само че за първи път косатка съумява да проговори. Дивите косатки живеят на групи и всяка от тях има неповторима вокална връзка. Сигналите се " пазят " измежду членовете и се предават на идващите генерации. Умения, които разкриват високата обществена просветеност на морските бозайцници от този тип.

Уики продължава да учи човешкия език. Докъде ще стигне връзката на косатката с хората - към този момент не е известно. Дресьорите, обаче, имат вяра, че един ден ще си приказват с морския бозайник. Или, дано бъдем почтени, по-скоро той ще си приказва с тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР