Крайно невъздържани са реакциите на някои от политиците и партиите

...
Крайно невъздържани са реакциите на някои от политиците и партиите
Коментари Харесай

Тома Биков: Някои от реакциите за арестуваните русофили са крайно невъздържани

Крайно невъздържани са реакциите на някои от политиците и партиите за задържаните русофили, даже на някои от институциите. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков по време на конференция по отношение на арестите на Юрий Борисов и други русофили поради шпионаж, предава " Фокус ".

" Моето персонално усещане в такива обстановки е, че нормално в нашите служби, в подобен вид обстановки работят взаимно или по сигнал на партьорски служби. Без да сме осведомени в подробност с това следствие от изказванията на прокуратурата и на службите ние разбираме, че става въпрос за следствие против съответни лица. Не против неправителствени организации, не против общности, споделящи една или друга идеология или концепция. В сходни обстановки би трябвало да бъдем доста деликатни, обвиняванията са извънредно съществени и няма по какъв начин да бъдат направени без зад тях да стоят съществени доказателства. Затова считам и реакциите на някои от политиците и на партиите и,ако щете даже на някои от институциите за извънредно невъздържани, в случай, че самите те не знаят защо става въпрос ", уточни Биков.

Искам да поздравя Мария Габриел с новия сектор, който е важен и логически, сподели още Тома Биков.

„ Ресор, който включва в себе си образованието, науката, нововъведенията, младежта, неща, които бяха предпочитани за българското европредседателството. Тези предпочитани области, които са предпочитани и за Европа, бяха оценени по отговарящ метод и България получава опцията български еврокомисар да работи в идващите пет години върху тях. Образованието и науката са главен приоритет на управническата стратегия на българското държавно управление. Отношенията на България със Съединените щати и Русия са добрим разяснява още Тома Биков.

„ Това, че неправителствени организации имат своя активност, дали са американски, проамерикански или финансирани от американски фондове. Дали са проруски не значи, че връзките на България с тези страни са неприятни “, изясни Биков. „ Това, че американски неправителствени организации всеки ден нападат държавното управление не значи, че връзките сред България и Америка са в неприятно положение “, сподели още Биков. Според него същото важи и за представителите на една неправителствена организация, за която е уверен, че една огромна част от хората, нямат въобще визия задържаните какво са правили. Това, че тя е водила своята културна политика или от време на време нейни представители са изразявали противоречие с държавното управление, не значи, че българо-руските връзки са сложени под въпрос ", уточни още той. „ Напротив, през последните месеци и години считаме, че българо-руските връзки се развиват в позитивна посока. Работи се по общи планове и работата продължава. Става въпрос за съответни персони, които са влезнали в нерегламентирани контакти и са нарушили една граница, която е много сериозна и е обвързвана с националната сигурност ", разяснява Тома Биков. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР