Крайно любопитна става положението във връзка с решението на Изпълкома

...
Крайно любопитна става положението във връзка с решението на Изпълкома
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски обединяват силите си в битката за телевизионните права

Крайно любопитна става ситуацията по отношение на решението на Изпълкома на БФС за подписване на нов 5-годишен контракт за телевизионните права на футболните мачове от Първа и Втора лига.

Очаква се мощно обединяване на " червени " и " сини " - ЦСКА и Левски ще застанат един до друг в опит да наложат " несъгласие " върху това решение. Двата гранда на българския футбол желаят по-голям дял от този, който им се поставя сега и който се планува да им бъде изплатен през идващите пет години. Те изрично не са съгласни с изискванията, които предлага актуалният и предстоящ договор. Близката история не помни сходно обединяване на двата най-популярни футболни клуба в България, което би довело до сериозна мажоритарна поддръжка за каквото и да е тяхно искане, в случай че последователите на двата тима и съвкупната синьо-червена футболна общественост застанат зад него.

От Левски и ЦСКА настояват и са безапелационни в това свое изказване, че те имат съществена заслуга във образуването на рейтинга на Пълва лига и че дуелите с тяхно присъединяване са измежду най-гледаемите от години насам. Най-висшето управление на двата тима също по този начин е недоволно от взетите съществени и основни решение на Изпълкома на БФС в четвъртък, в случай, че това управление на централата действително е в оставка, чака се нов Конгрес, надлежно и нов Изпълком.

Заговори се, че от Левски даже са подготвени на крайни ограничения във връзка с допускане на камери за оставащите домашен мачове на тима. Засега се обмислят възможните последствия от сходен краен ход. В същото време " сините " приготвят и проект-предложение до премиера на България, по отношение на тв-правата, което да бъде покрепено и от ЦСКА. От своя страна " алените " са подготвени също по този начин на сериозна опозиция против сегашното статукво, като само отсрочват каквито и да е дейности в тази тенденция директно след изиграването на финала за Купата на България идната сряда.

Най-голямото неодобрение от страна на двата гранда идва от метода, по който е взето последното решение на Изпълкома - не е имало никакво авансово допитване до тимовете, никаква анкета, както и възможна полемика. Миналата година още веднъж през лятото имаше безредици в тази посока. Тогава обаче не се състоя хипотетичното " съединяване на силите " сред ЦСКА и Левски. Сегашните информации обаче сочат, че сега то е повече от действително.
 Телевизионните права остават в
Телевизионните права остават в " Нова " до сезон 2025/26!

Вижте за какви пари
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР