Крайният срок за постигане на сделка за Брекзит е октомври.

...
Крайният срок за постигане на сделка за Брекзит е октомври.
Коментари Харесай

От срещата в Залцбург: Октомври е срокът за постигане на сделка за Брекзит

Крайният период за реализиране на договорка за Брекзит е октомври. Ако това стане, през ноември в Брюксел ще се организира специфична среща на върха по тематиката. Това стана ясно след изключителната среща на върха на европейските водачи в австрийския град Залцбург. В нея взе участие и българският министър председател Бойко Борисов.

Според ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер Европейският съюз е квалифициран и за отрицателен сюжет, при който Англия ще напусне Европейски Съюз без реализиране на съглашение. Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че е оптимист за реализиране на договорка и удостовери, че няма късмет за провеждането на втори референдум за Брекзит. Европейските водачи се схванаха за по-тясно съдействие със страните от Северна Африка в битката с незаконната миграция към Европа, както и за увеличението на потенциала на Фронтекс.
 Европейските водачи разискват в Залцбург отделянето на Англия от Европейски Съюз Европейските водачи разискват в Залцбург отделянето на Англия от Европейски Съюз
В Залцбург се организира неофициална среща на върха на която се разисква отделянето на Англия от Евросъюза.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР