Крайният срок за подаване на офертите е 16 януари. Надявам

...
Крайният срок за подаване на офертите е 16 януари. Надявам
Коментари Харесай

Христо Алексиев: 16 януари е крайният срок за подаването на офертите за медицински хеликоптери

Крайният период за подаване на офертите е 16 януари. Надявам се да има такива и България да може да обезпечи в околните месеци медицински хеликоптер, с цел да стартира тази активност. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

" Нищо не е прекратено, ние надграждаме модела на незабавна здравна помощ по въздух. На Министерството на превоза и известията е поверено да бъде оператор на тази незабавна здравна помощ ", уточни Алексиев. Според него офертите за летателната техника ще бъдат подадени в последния миг, каквато е практиката досега.

" Редовното държавно управление, в последните си дни, сътвори една конструкция, която не можа да проработи добре - " България Хели Мед Сървис ". Това наложи ние да създадем разбор и да преосмислим тази активност. Анализите демонстрираха, че по-ефективно тази активност може да се извършва, в случай че бъде поверена на Държавния авиационен оператор ", разяснява Алексиев.

" Задължени сме да намерим по-ефективния модел за това по какъв начин да работи незабавната здравна помощ по въздух ", разяснява още той.

Алексиев акцентира, че ще бъде направено разграничение сред незабавната здравна помощ по въздух и сред дейностите по търсене и избавяне. Спешната здравна помощ се финансира от страната, а активността по търсене и избавяне е обикновено да бъде платена, изясни той.

Държавата планува първият хеликоптер да бъде обезпечен с така наречен лизинг. За останалите въздушни коли за спешна помощ служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев разгласи, че служебното държавно управление сега работи по правенето на нова социална поръчка. Тя се чака да бъде оповестена през февруари, а до края на септември България би трябвало да разполага със хеликоптери за медицински потребности.

Министърът на превоза Христо Алексиев разгласи още, че тече инспекция за случая в Пирин, за който се появи информация, че частен хеликоптер е взел участие в избавителна интервенция, без да има лиценз за експлоатационна валидност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР