Крайният срок за подаване на оферти към Столична община за

...
Крайният срок за подаване на оферти към Столична община за
Коментари Харесай

Срокът за подаване на оферти за чистенето на София е удължен до 9 септември

Крайният период за подаване на предложения към Столична община за почистването на София и събирането на отпадъците през идващите 5 години беше 21 август, само че е продължен до 9 септември. Промяната е видна на уеб страницата на Агенцията за публични поръчки, където не се дават претекстове за смяната на крайната дата. Обществената поръчка е общо за 430 милиона лв..

Процедурата се прави в отпускарския сезон, единствено два месеца преди кметските избори, защото сегашните контракти изтичат през лятото на 2020 година, а практиката демонстрира, че процедурата по избора на нови реализатори на сметопочистването неведнъж се проточва във времето поради обжалвания. Тогава може да изтече настоящият контракт, а новият още да не е подписан и да възникне рецесия в сметосъбирането.

Територията на Столична община е разграничена на седем зони за разчистване. Всяка компания може да кандидатства най-вече за две зони. Изискванията са оборотът на претендентите в тази активност в последните три години да е от 8 до 13 милиона лв., както и да имат профилирана техника.

Сегашните " играчи " в тази активност, която правят от 2015 година са най-вече обединявания от компании на " Титан Апелативен съд " на Димитър Борисов и Иво Иванов и на братята Георги и Кирил Домусчиеви. Те в разнообразни обединявания и консорциуми почистват зони 1, 2, 5 и 7.

Първа зона, която включва регионите " Средец ", " Студентски " и " Лозенец " се чисти за 68.43 милиона лв. от консорциум " Титан София център 1 ", в който вземат участие " Нелсен Чистота " на " Титан " и " Ай Ес Ви трейд ", обвързвана с Кирил Домусчиев, заяви " Капитал ".

Втора зона – регионите " Искър ", " Панчарево " и " Кремиковци " са на консорциума " Титан София изток 1 ", в който са компания " Титан БКС " и " Търговски център Тракия " на братя Георги и Кирил Домусчиеви. Цената е 60.61 милиона лв..

Трета зона – регионите " Изгрев ", " Слатина " и " Подуяне " в този момент се почиства от австрийската А.С.А., която е предоставила половината от активността на подизпълнители. Тук поръчката е за 57.36 милиона лв..

Четвърта зона – " Илинден ", " Надежда " и " Сердика ", е дадена на консорциум " АЕС-Х груп ", в който е компания, обвързвана с някогашния началник на общинската " Чистота " Красимир Арсов. Цената е 50 милиона лв..

Пета зона – " Банкя ", " Връбница " и " Нови Искър ", се обслужва от " Титан София изток 1 " (виж зона 2) за 39.79 милиона лв..

Шеста зона – " Люлин " и " Красно село ", е предоставена на общинската компания " Чистота Искър ", която нае сметосъбираща техника от " Грийн партнърс ", обвързвана с Румен Гайтански-Вълка за близо 12 милиона лв.. Общата цена е 41.69 милиона лв..

Седма зона – " Възраждане ", " Оборище " и " Триадица-център " се чисти от " Титан София център 1 " за 45.29 милиона лв..

Фирмата, почистваща " Младост " и " Триадица-юг " има контракт до 2022 година за 41.5 милиона лв.. Това е " ЗМБГ " АД.
" Овча купел " и " Витоша " се чистят от консорциум " София юг " за 37.52 милиона лв.. Договорът също е до 2022 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР