Крайният потребител ще усети по джоба си намаляването на цените

...
Крайният потребител ще усети по джоба си намаляването на цените
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Намаляването на ДДС не е популизъм и трябва да се обсъди

Крайният консуматор ще усети по джоба си намаляването на цените на продуктите, за които предлагаме понижаване на Данък добавена стойност и това е извънредно значимо за нас. Това съобщи в студиото на "Още от деня " в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната комисия по труда и обществена политика и народен представител от Движение за права и свободи Хасан Адемов.

Според Хасан Адемов предложенията за понижаване на Данък добавена стойност на избрани артикули не е популизъм, като показателно за това е, че те не са пристигнали преди изборите за Екологичен потенциал.

,,ДПС е измежду създателите на настоящия данъчен модел, което дава правото на придвижването да предлага данъчни промени и да търси полемика по тези въпроси'', посочи още той Адемов.

Относно намаляването на дотациите на партиите депутатът от Движение за права и свободи посоми, че няма значение какъв брой дребна е дотацията, в случай че премине едно несъмнено равнище.

,,Дълг е политиците да обяснят защо се изразходват дотациите на партиите, а контролната функционалност е на съответните институции'', сподели Адемов.

Относно новината, че европейският орган по труда няма да бъде в България Хасан Адемов напомни, че това е вторият път, в който България губи конкуренцията европейска организация да бъде в България. Според него изводът от загубата е, че България би трябвало да продължи да се бори за доверието на европейските си сътрудници. Той акцентира, че един от критериите при избора на седалището на организацията е било нивото на приходите, защото фамилиите на работещите в нея е трябвало да получават български заплати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР