Крайните диети нарушават баланса на организма и затова са рискови,

...
Крайните диети нарушават баланса на организма и затова са рискови,
Коментари Харесай

Екстремните диети и хранителните добавки могат да бъдат опасни

Крайните диети нарушават салдото на организма и по тази причина са рискови, а питателните добавки не лекуват, не защищават от заболявания и не заменят пълноценното здравословно хранене. Здравословното хранене е уравновесеното. Това разяснява проф. Божидар Попов, ръководител на Българското сдружение по хранене и диететика, който взе участие в националната конференция по хранене с интернационално присъединяване край Варна.

Няма универсална диета за всеки

Попов разяснява пред Българска телеграфна агенция, че много несериозно да се популяризират диети като панацея за всичко. “Такъв режим на хранене, който да се отразява по еднакъв метод на всеки човек, е неосъществим “, уточни експертът.
Той посочи, че диетата, която се назначава, би трябвало да е съобразена с съответния субект - какви навици на хранене има, какво избира да яде, има ли проблеми с тежестта, някакви болести.

Освен това би трябвало да се имат поради възраст, пол, метаболитни особености и най-много генотипа, който значително предопределя дали индивидът ще яде каквото му хрумне и ще е слаб, или ще му се " лепи " всяка призната калория, добави специалистът.

Крайните диети са рискови
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР