Крайбрежната зона се губи безпрецедентно в част от Коринтския залив,

...
Крайбрежната зона се губи безпрецедентно в част от Коринтския залив,
Коментари Харесай

Много лоша новина за всички, които плануват море в Гърция

Крайбрежната зона се губи невиждано в част от Коринтския залив, написа " Български вести ". Средната загуба на ширината на крайбрежната зона в курорта Ксилокастро е тревожна, защото е от порядъка на 18 сантиметра годишно. Просто казано, морето изяжда 18 см земя всяка година в региона. По-конкретно, проучването се концентрира върху плаж, с дължина 14 км.

Проучването е извършено от Лабораторията по отдалечени проучвания раздел геология на Атинския университет, като се употребяват реформаторски техники.

„ Изучаваме тази област в продължение на доста години и по отношение на останалата част на Гърция и затова е от необикновен теоретичен интерес ", споделя Василакис, който е бил началник на изследователския екип.

„ За да го обясня просто, под повърхността на водата има подводно свлачище, с втората най-висока скорост в света (10-14 мм годишно) и това има директно влияние върху брега. Характерно е, през 2012 година подводно свлачище докара до загубата на огромна част от крайбрежната зона на Дервен.

Най-висока сеизмичност следи в благоприятства района, съпътстващите геодинамични феномени от своя страна форсира нездравословните резултати, породени от човешка интервенция в естествената околна среда ", прибавя той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР