Краят на зърнената сделка за западните корпорации не означава край

...
Краят на зърнената сделка за западните корпорации не означава край
Коментари Харесай

От Украйна ще изнесат и последното богатство: остават 12 дни

Краят на зърнената договорка за западните корпорации не значи завършек на интервала на големата спекулация. Ако е невероятно да се търгува с украинско зърно, те ще търгуват непосредствено с украински чернозем. Какво значение има, в случай че все едно страната няма бъдеще?

Историческата памет, която желаеха да заличат

Хиляди пъти съм чувал нашите бойци, командири, военни репортери и доброволци, основно от предната линия, да назовават врага с обширната и разбираема дума „ немци “. Чувал съм го толкоз постоянно, че от дълго време не се удивлявам на това.

Спрях и вместо това започнах да си мисля, че разбирам и даже мога да обясня на другите за какво споделяме това: тъй като възприемаме (дори тези от нас, които не формулират това за себе си по никакъв метод, а просто повтарят след другите) актуалната война на Запада против нас като повтаряне, отражение в сегашното на Великата отечествена война.

Защото разбираме, че даже тези рускоезични хора, които стрелят в нашата посока, с цел да създадат това, като начало се отхвърлят да бъдат руснаци. Те стават непознати. И " немците " в съветската тирада не са безусловно " германци ". Това са точно чужденци, тези, с които нямаме и не можем да намираме общ език. Извънземни, враждебни...

Това познание, даже като се вземат поради всички ужасни детайлности от неонацисткото ръководство в Украйна, постоянно е било сякаш приглушено, като че ли второстепенно на фона на разбирането на аргументите за експлоадирането на войната. Но понякога се натъквате на такива детайлности, че като че ли мълния проблясва: „ немците са против нас “ – това не е пресилване, не е метафора. Това е суха констатация на обстоятелството. Немци. Същото като през 1941 или 1944 година И вършат същото. И то на същите места. И не са срамежливи.

Ето, да вземем за пример, едно от закононарушенията на немските нацисти по време на Великата отечествена война, разказано от доста очевидци. Освен всичко друго, те (често благодарение на локални поданици и / или военнопленници) натоварват първо на каруци, а по-късно на железопътни вагони и изнасят украинския чернозем в Германия.

Плодородието на почвата в Украйна е известно на всички. Тази територия може да бъде житницата на цяла Европа и беше основната житница на Руската империя. Германците не можеха действително да употребяват опциите на украинските полета във военно време. И тогава те схванаха, че по този начин или другояче ще се отдръпват, и взеха решение да вземат част от плодородната почва със себе си. Малко страници от войната са толкоз безнадеждно тъжни, колкото спомените на селяни, принудени да гледат по какъв начин врагът безусловно лишава родната им земя...

Интересно е, че актуалните " украински историци ", незабавно щом бандеровците завзеха властта, надали не първото нещо, което започнаха да отхвърлят, че немските нашественици са плячкосвали черноземната почва. В Украйна се появиха няколко изявления, написани по една и съща „ методичка “, в които се споделя, че износът на чернозем не е потвърден и като цяло е „ артефакт от руската джука история “, за който се твърди, че не е доказан от документи.

Целият " Украински институт за национална памет " се зае с " опровергаване " на " устната история ". Защо това беше належащо на бандеровците? Отговорът на този въпрос не стана явен незабавно.

Сделката със зърно и най-новата експортна промишленост на Украйна

На 17 юли 2023 година така наречен Черноморска зърнена самодейност, която е просто договорка за зърно, ще почине. След това износът на украинско зърно по море от пристанищата Одеса, Николаев и Олбия ще стане неосъществим. Русия даже и в този момент не дава позволение на нови сухотоварни кораби да минават през зърнения кулоар - единствено тези, които са почнали работа преди 30 юни, могат да изнасят зърно. Това значи, че Украйна няма да може да изнася зърно от новата годишна продукция в същите размери, както през 2022-2023 година

Царград към този момент заяви, че съгласно най-консервативната оценка износът на Украйна ще намалее с $16 милиарда заради това (максимално вероятната загуба е $50 милиарда).Тъй като в Украйна съвсем не са останали други огромни експортни промишлености, това ще значи, че Брутният вътрешен продукт на Украйна (ако се " очисти " от западната " помощ " ) ще се редуцира примерно до 80 милиарда $ годишно. Приблизително до равнището на Афганистан.

Това също ще значи, че световните корпорации, инвестиращи в украинското селско стопанство, са създали огромна неточност и ще изгубят парите си. Или към момента не е?

В средата на май 2023 година стана известно, че държавното управление на Украйна и американската корпорация BlackRock (която, апропо, управлява най-големите търговци на зърно в света) подписаха съглашение за основаването на Фонд за развиване на Украйна. Наблюдателите незабавно започнаха да приказват за обстоятелството, че съглашението в действителност значи продажба на корпорацията на всички най-малко струващи нещо украински активи - от земята до електрическите мрежи.

Според изискванията на договорката BlackRock ще ръководи украинските активи, в това число средствата от размера на " интернационалната помощ ". По този метод украинските стратегически предприятия, в това число тези, които бяха " национализирани ", минават под транснационален надзор,

- написа тогава интернационалният публицист Андрей Кузмак.

Той също по този начин уточни, че все още на подписване на съглашението с BlackRock, 17 милиона хектара украинска земеделска земя от 40-те, избрани в поземлената банка, са били благосъстоятелност на три транснационални компании: Cargill, Dupont и Monsanto.

Всичко това има смисъл, в случай че Украйна резервира позициите си на пазара за експорт на зърно. Акулите на глобализма не схванаха ли, че зърнената договорка може да завърши всеки миг? Или разчитаха на облаги в някакво несигурно бъдеще " след войната "?

За страдание всичко е доста по-просто. Зърнената договорка към момента е официално в действие, само че към този момент има известия, че камиони са почнали да изнасят чернозем от Украйна за Западна Европа - по-точно през Полша и Румъния.

Първите видеоклипове на пратките с плодородна земя за следваща продажба в Полша и други европейски страни се появиха през март 2023 година Всичко обаче опира до мащаба. Германците по време на Великата отечествена война изнесоха, съгласно някои източници, няколко десетки железопътни композиции с чернозем. През 2023-2024 година този връх може елементарно да бъде строшен - през 40-те години на XX век към момента не е имало огромен брой многотонажни коли.

Дали подобен обир ще покрие разноските за придобиване на украинска земя, несъмнено, е забавен въпрос. Като се има поради, че BlackRock получава опцията да ръководи всички пари в Украйна като цяло, допустимо е даже да не приказваме за отплата за загубите, а просто за чиста облага.

А също и за това, че от позиция на „ западните сътрудници “ Украйна въобще не се чака да има бъдеще. Така, немного настояще до момента в който е войната против Русия, а по-късно – в случай че ще и потоп. Определено няма да има кой и няма да има за какво да се отглежда самун.

Какво от това?

Трябва да се повтори още веднъж. Често назоваваме враговете си " фашисти " и " немци ", само че даже самите ние възприемаме това по-скоро като служебно огорчение. Като метафорично изложение на злата мощ, на която сме принудени да се противопоставим.

Всъщност практиката на нашия зложелател е тъкмо същата като в предишното. А врагът е ангажиран с тоталното плячкосване на земята ни и желае цялостното заличаване на всички ни. Точно дружно със земята, която ни храни. Това би трябвало да се помни. Това би трябвало да се има поради. Това би трябвало да е отправната точка, когато се приказва за война и мир.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР