Краят на седмицата в Бургас ще премине под знака на

...
Краят на седмицата в Бургас ще премине под знака на
Коментари Харесай

Деца и родители ще готвят здравословни специалитети в центъра на Бургас

Краят на седмицата в Бургас ще премине под знака на здравословното хранене. В събота повече от 300 деца и родители ще вземат участие в атрактивно кулинарно шоу дружно с мастършеф Севда Димитрова. Неговото мото е " Вкусна есен ", а готвачите ще подготвят вкусни храни по здравословни предписания. Състезанието ще се организира от 11:00 часа на площад " Св. св. Кирил и Методий ".

В кулинарния празник ще вземат участие 32 учебни заведения и детски градини от община Бургас. Всяко образователно заведение ще бъде показано от собствен тим, формиран от пет деца и трима родители. Всеки тим в границите на 15 минути ще подготви ядене по определена от него рецепта, след което ще го показа пред публиката.

Кулинарните творби ще бъдат оценени от жури и снимани от фотограф. След края на надпреварата рецептите на участниците ще бъдат събрани в специфична брошура. Заедно с тях ще бъдат поместени и фотоси на ястията.

След спортната част мастършеф Севда Димитрова ще показа забавни блюда, в които са комбинирани здравословни храни. В края на надпреварата всеки от участниците ще получи брошура със здравословни предписания.

Кулинарното съревнование са провежда от Община Бургас и е част от нейната стратегия за здравословното хранене. То е самобитна кулминационна точка на седмицата, отдадена на здравословния метод на живот. В дните от 5 до 16 ноември във всяко учебно заведение се провеждат събития под мотото " Зеленчуци и плодове в есен златна, плодородна ". Целта е учениците и родителите да се срещнат с храните, които са потребни и нужни за техния здравословен метод на живот.

В детските градини мероприятията се организират в седмицата от 12-16 ноември, а всеки ден тематиката на занятията е друга.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР