Краят на първия клей турнир на ниво Мастърс наближава, като

...
Краят на първия клей турнир на ниво Мастърс наближава, като
Коментари Харесай

1/2-финалите в Монако: Супершоуто Синер - Циципас и Джокович срещу финалиста от РГ

Краят на първия клей шампионат на равнище Мастърс наближава, като единствено четирима останаха в борбата за купата в Монте Карло. Новак Джокович и Яник Синер, които сега са в топ 2 в международната класация са на единствено един мач разстояние да оформят предстоящата крайна епика посред им. От друга страна Стефанос Циципас и Каспър Рууд, които точно в Монако преоткриват формата си с неизменност в играта им, ще се опитат да разбъркат сметките на двамата огромни любимци.

Първият дуел в програмата ще е мачът сред Стефанос Циципас и Яник Синер. Макар и италианецът да наподобява непобеден през годината, а гъркът да е на най-ниската си позиция в ранглистата от 2018-та насам (в момента се намира под номер 12), упованията за срещата им са високи. Двамата тенисисти са се срещали общо 8 пъти, като представителят на южната ни съседка води с 5 на 3 победи, но 2 от 3-те победи на младока от Южен Тирол са от последните им 2 срещи. Залогът е огромен, тъй като при възможна победа за Циципад над италианеца, гъркът освен ще се завърне в топ 10, само че и ще изпревари Григор Димитров в ранглистата. При успех за Синер, това ще е първи край на клей на равнище Мастърс в кариерата си.

Другият полуфинал ще бъде повтаряне на финала в Ролан Гарос. Въпреки неувереното начало на сезона си, Новак Джокович откри ритъма си точно на червени кортове, надделявайки Сафиулин, Музети (който отстрани сърбина в същия шампионат предходната година) и де Минор. От позиция на изиграните дуели посред им, съперникът на Джокович, Каспър Рууд, е комфортен за международния номер 1, тъй като двукратният първенец в Монте Карло е побеждавал норвежеца във всичките пет пъти, в които са се срещали, без да е изгубил сет в дуелите им. От своя страна Рууд демонстрира забележително неизменност в играта си, точно на обичаната си настилка, което би могло да затрудни " Джокера ".

Програмата за Ден 8 на Монте Карло (не преди 14:30)

1. Стефанос Циципас - Яник Синер 

2. Новак Джокович - Каспър Рууд 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР