Краят на пандемията, предизвикана от новия коронавирус, още не се

...
Краят на пандемията, предизвикана от новия коронавирус, още не се
Коментари Харесай

Със затихване на епидемията Европа планира отваряне на границите

Краят на пандемията, провокирана от новия ковид, още не се вижда, само че с намаляването на нейните темпове в Европа доста страни, паралелно с последователното разхлабванае на вътрешните ограничаващи ограничения, към този момент възнамеряват и отваряне на границите между тях.

Такава е и рекомендацията на Европейската комисия, съгласно която би трябвало да се пристъпи към последователно отваряне на границите в Шенгенското пространство. Препоръката е завръщане към " безкрайно придвижване " в границите на съюза, само че с предизвестие, че възбраните може да се върнат, в случай че обстановката още веднъж се утежни.

Ограничителните ограничения против пандемията през последните два месеца на процедура унищожиха туристическия бранш, който директно или индиректно генерира към 10 % от икономическия артикул на Европейски Съюз.

Европейската комисия обаче сподели през днешния ден, че страните от съюза биха могли още веднъж да отворят границите си с други страни членки за туристическия сезон, в случай че епидемията от ковид е под надзор и здравните им системи са добре готови. Външните граници на Европейски Съюз ще останат затворени до 15 юни, в случай че 27-те страни в съюза се придържат към съвета на Комисията от предходната седмица.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел сподели през днешния ден, че желае изключителният граничен надзор за закъснение разпространяването на новия ковид, въведен в състоящото се от 26 страни Шенгенско пространство за свободно придвижване, да бъде анулиран от 15 юни. " Целта е, в случай че положението на болестта го разрешава, желая да го кажа още веднъж, от 15 юни нататък граничният надзор в Шенгенската зона да може да бъде изцяло анулиран ", съобщи Меркел пред Бундестага.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР