Краят на общинския път е практически до мястото, където стоеше

...
Краят на общинския път е практически до мястото, където стоеше
Коментари Харесай

За пътя за Росенец покрай Доган сарай – общината в Бургас стовари отговорност на държавата

Краят на общинския път е на практика до мястото, където стоеше оградата за градеж при морския сарай на Ахмед Доган, а надолу към този момент пътят е държавен. Това съобщи зам.-кметът по строителството на Бургас Чанка Коралска.
Коралска разгласи пред bTV, че има наставление за неотложно унищожаване на оградата, сложена на пътя. Към момента пътят е свободен, само че оградата стои в края му.
Общинската благосъстоятелност свършва там, където почва постройката (бел. ред. – от сарая на Доган), акцентира Константин Бачийски. Но Коралска отвърна, че не е по този начин. „ Общината дава отговор за пътя, който е общински ”, добави Коралска, която сподели, че няма друга общинска благосъстоятелност в парцела на Доган.
Бачийски обаче описа, че имало нова ограда на пътя - 200 метра надолу, отново на общинска земя, само че общината не била съгласувала това. Покрай оградата и в този момент може да се мине, тя отчасти стои на пътя.
Има позволение за градеж на басейна, за помощната постройка и още една, само че има 7-дневен период да бъдат предоставени документи, с цел да се откри употребяват ли се правомерно постройките, съобщи зам.-кметът на Бургас. Коралска акцентира за новата ограда, че може да стои по този начин, само че без да стопира достъпа до общинския път. Когато се откри, че строителството е приключено, оградата би трябвало да се отстрани, посочи тя.
По думите на Коралска, Доган си заплаща налозите - 167 000 лева до момента, само че има още да заплаща, обаче и срокът не е изминал.
" От цялата работа се вижда нещо, което се знае от години - за Доган законите не важат. Трябва да командироваме Христо Иванов да стои месеци наред там, нима се уредят връзките с общината ", иронизира съпредседателят на " Демократична България " и ръководител на Движение за права и свободи о.з. ген. Атанас Атанасов, който попита за какво след години общината в този момент се сеща да прави инспекции в сарая на Доган. По думите, Борисов му споделил за реверансите към Движение за права и свободи: " Абе, наборе, би трябвало да си плащаме дестятъка ". Атанасов добави, че като били в Народното събрание по време на второто държавно управление на Бойко Борисов, не били в самото начало наясно с връзките с Движение за права и свободи, само че след това открили каква е " симбиозата сред задкулисието и Борисов ".
Още: " Христо Иванов ревизира на " Росенец " - има достъп, само че и половин ограда (ВИДЕО) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР