Краят на ниските лихви идва не само в България, но

...
Краят на ниските лихви идва не само в България, но
Коментари Харесай

Лихвите ще се вдигнат, да се готвим за забавяне на икономиката, прогнозира Петър Андронов

Краят на ниските лихви идва освен в България, само че и на всички места. Европейската централна банка към този момент е оповестила, че ще стартира лихвен напредък през втората половина на 2019 година Това разяснява ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България Петър Андронов пред Би Ти Ви.

„ Федералният запас на Съединени американски щати стартира процеса на промяна през декември 2015 година и оттогава на 8 стъпки по 0,25% се усили от 0 до 2% лихвата по доларите. Вероятно ЕЦБ ще следва подобен равномерен преход. Това ще има разнообразни резултати. Най-сетне нулевите лихви по депозитите ще се заменят с нещо позитивно, само че за кредитополучателите това няма да е добра новина”, изясни Андронов.

Върви ли светът към нова финансова рецесия? Според Андронов би трябвало да сме подготвени за закъснение на стопанската система в световен проект, тъй като към този момент има „ прегряване” в Съединени американски щати и Европа, а зад Океана скоро ще отбележат 10 година напредък – 80-годишен връх, след който няма по какъв начин да не се навлезе в идната фаза.

Банкерът беше безапелационен, че нашата банкова система е в най-хубавото си положение за последното десетилетие и не отстъпва по параметри на междинното за Европа. Според него нашата страна е атрактивна за вложителите поради ниската цена на труда, постоянните фискални параметри както и ред други фактори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР