Краят на лятната ваканция в някои провинции на Германия бе

...
Краят на лятната ваканция в някои провинции на Германия бе
Коментари Харесай

Стачка на "Луфтханза" засегна и полетите от София

Краят на лятната почивка в някои провинции на Германия бе определен за съвършен миг за стачка на водачите в " Луфтханза ". Стачката влезе в действие в среднощ и ще приключи в последните минути на деня. Тя визира 800 полета на немския транспортьор, като тук влизат съвсем всички полети от и за Франкфурт и Мюнхен в днешния ден.

Проверка на " Сега " в полетната информация на летище " София " сподели, че стачката към този момент се отразява на полетите у нас - анулирани са и двата утринни полета на " Луфтханза " за Мюнхен и Франкфурт. Анулиран е и обедният полет за Мюнхен, макар че този за Франкфурт в 11:50 часа към момента няма подобен надпис.

По оценка на самолетната компания, стачката ще обърка проектите на 130 000 пасажери и евентуално ще прелее с проблеми и в трафика през почивните дни.

Това е следващ рунд в трудовите разногласия сред наземен и полетен личен състав и самолетните компании в Европа това лято. Както писахме, проблемите породиха поради липса на задоволително чиновници след оптимизацията за понижения трафик през пандемията, което докара до безпорядък с багажи, неодобрение за ниско възнаграждение и тежки наряди и пр.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР