Краят на коалицията е факт. Г-н Трифонов провали два парламента,

...
Краят на коалицията е факт. Г-н Трифонов провали два парламента,
Коментари Харесай

Радан Кънев: Намираме се в състояние на агресивна хибридна атака

Краят на обединението е реалност. Г-н Трифонов провали два Народното събрание, в този момент се пробва да проваля трети. Вече няма парламентарно болшинство. Това сподели евродепутатът Радан Кънев в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Той съобщи, че в никакъв случай не се е чувствал толкоз угрижен за бъдещето на страната. „ 15 години съм в дейната политика, 20 години се занимавам с политическа работа и сходно чувство за непосреден риск за националната сигурност не съм имал. Намираме се в положение на нападателна хибридна офанзива, ориентирана към сигурността на страната. Целта на агресора е стабилността на обществото и геополитическото бъдеще на страната ", съобщи Кънев.

Според него сега България е неуправляема, липсва инстинкт за предпазване на общността. „ Нашата сигурност е безусловно застрашена. Ние нямаме устойчиво държавно управление от две години ", уточни Кънев.

По думите му опозицията може да смъкна държавното управление, само че не желае. „ В голяма степен, решението е в полето на опозицията - ГЕРБ и Движение за права и свободи, които или би трябвало да смъкват държавното управление и да ръководят, или да поддържат формулата за законодателство на държавното управление ", счита Радан Кънев.

Той съобщи, че няма подозрение, че Русия се намесва и се пробва да спре проатлантическия път на страната, като разклаща ръководството. „ Въпросът е, че в този момент се случва в положение на война. В България има минимум една опозиционна партия, която се държи като пета колона. Има доста политици, които през годините са се държали като пета колона. В момента се намираме напълно явно в оптимален риск за националната сигурност ", съобщи евродепутатът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР