Краят на календарната година е близо, а голяма част от

...
Краят на календарната година е близо, а голяма част от
Коментари Харесай

Непобедимите

Краят на календарната година е близо, а огромна част от шампионатите на Стария континент са в разгара си. Вече се обрисуваха любимците за купите, както и тези за изпадане. Някои са изцяло предстоящи, други изненадват с представянето си. И макар че има още доста кръгове да се играят, в част от водещите шампионати интригата е на път да изчезне. А за това спомага и фактът, че в четири от шампионатите от Топ 5 на Европа има по един тим, който към момента не е губил мач. Няма по какъв начин това да не прави усещане, откакто приказваме за най-конкурентните и непредвидими шампионати. Само за информация – в Русия водачът „ Зенит “ удържа към момента първото място, макар че в 17 мача е записал цели 5 провали.
Висшата лига
Малко изненадващо, само че „ Ливърпул “ е британският представител, който към момента не е усещал усета на провалянето през акцията. „ Мърсисайдци “ са изиграли 16 турнирни мача, 13 от които бяха извоювани. „ Червените “ изгубиха точки само в огромните дербита – „ Арсенал “ (1:1), „ Манчестър Сити “ (0:0) и „ Челси “ (1:1). В два от трите случая обаче тимът на Юрген Клоп бе в ролята на посетител. С представянето си „ Ливърпул “ изравни достижението от 2008 година, когато отборът от града на „ Бийтълс “ още веднъж бе непобеден в 17 мача за състезание. Освен това за „ алените “ това е най-хубавият старт в историята си – 43 извоювани точки.
„ Още преди няколко години споделих, че желая да пишем личната си история – призна преди дни Клоп. – Да имаме 42 точки в този миг е ужасно. Обикновено разполагаме с подобен актив през април, а в този момент е едвам декември. Това е нещо огромно и необикновено. Момчетата заслужават поздравления, тъй като се борят за всеки метър на терена. “
Сега „ алените “ се готвят за ново огромно дерби, а този път противник е „ Манчестър Юнайтед “. А „ Анфийлд “ е едно от огромните оръжия за отбора – защитата е позволила единствено едно попадение на своя стадион през акцията.

 Роналдо
Серия А
Каквото и да се каже за представянето на „ Ювентус “ през този сезон би било незадоволително. От лятото насам отборът на Масимилиано Алегри ниже достижение след достижение, а в 15-те дуела от Серия А загуби точки само против „ Дженоа “ (1:1). Нито един различен тим от топ 5 на Европа не е започвал по-силно от „ бианконерите “ след 15 кръга. А надмощието на „ остарялата госпожа “ се затвърди и през миналия уикенд, когато единствено през първата част първенеца на Италия насочи 12 удара против „ Интер “. В основата на безпогрешното показване стои Кристиано Роналдо. Португалецът дойде през лятото в Торино, а поради тоталната надмощие на Апенините, задачата му е напълно друга – успех в Европа. Нападателят стартира мъчно, само че към този момент диша във врата на Кжищотф Пиатек. Полякът има 11 гола през акцията, а мегазведата на „ Юве “ – 10.
Понастоящем преднината на „ бианконерите “ е 8 точки пред „ Наполи “ и единствено знамение ще отнеме осмото подред Скуде на отбора.

 %d1%80%d0%be%d0%b9%d1%81
Бундеслигата
Малцина са очаквали „ Борусия “ (Дортмунд) да върви по този начин решително към купата през този сезон. „ Жълто-черните “ удариха на камък с треньорските опити през миналата акция, когато отпред на отбора беше първо Петер Бош, а по-късно и Петер Щьогер. Първият изведе „ Аякс “ до край в Лига Европа, а вторият работи в „ Кьолн “. През актуалната акция тимът от район Рур към този момент е в ръцете на Люсиен Фавър, а швейцарецът съумя да свери часовника на „ Борусия “, изоставащ сензитивно през последните 12 месеца. В момента отборът се радва на отлична серия, включваща 11 триумфа и три „ хикса “. Част от успехите бяха против съперниците „ Байерн “ (3:2), „ Лайпциг “ (4:1), „ Леверкузен “ (4:2) и „ Шалке “ (2:1). А Фавър съумя да откри подобаваща роля на всеки футболист в отбора. Благодарение на новата тактичност, Марко Ройс още веднъж играе на високи обороти. Същото може да се каже и за Пако Алкасер, вкарал 10 гола за едвам 359 минути на терена. Важно е да се спомене и представянето на Аксел Витсел, чийто качества в средата на терена спомагат за свръзката сред защитата и офанзивата. Според InStat, белгиецът има 92% успеваемост при подаванията.

 29-1
Лига 1
Едва ли някой ще се изненада, когато огледа към класирането в елита на Франция. Логичен водач е ПСЖ, а тимът на Томас Тухел безусловно се играе със противниците на котка и мишка. Само два състава съумяха да вземат нещо от конфликтите с Неймар и компания – „ Бордо “ измъкна 2:2 вкъщи, а същото стори и „ Страсбург “ (1:1). Притеснително за Тухел е, че и двете равенства пристигнаха поредно в границите на единствено три дни, спрели серията от 14 следващи триумфа на парижани.
“Не мога да чакам от играчите ми да играят против „ Страсбург “ със същата настройка, каквато имат и за мачовете с „ Ливърпул “ в Шампионската лига – оправда се немският експерт неотдавна. – През сезона постоянно има и сложни моменти. Ние не сме изгубили, само че би трябвало да подобрим представянето си. “
Впечатляваща форма показва Килиан Мбапе, който е неукротим след извоюваната международна купа с Франция през лятото. Нападателят е голмайсторът на тима през акцията (12), само че Неймар е единствено с попадение по-малко.
Останалите
В Гърция ПАОК е водач след 12 триумфа и тъждество, „ Цървена звезда “ също върви решително към нова купа в Сърбия, а в Израел „ Макаби “ (Тел Авив) плаши с представянето си. Васил Божиков и неговият „ Слован “ (Братислава) към момента не са губили мач в Словакия. А у нас непобеден тим няма в елита. Във Втора лига обаче към момента не се е намерил тим, който да победи „ Монтана “. Тимът на Ферарио Спасов е с 11 триумфа и 6 равенства след първия дял.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР