Краят на издирването не значи край на разследването, заяви на

...
Краят на издирването не значи край на разследването, заяви на
Коментари Харесай

Намирането на Сашко не означава край на разследването

Краят на издирването не значи завършек на следствието, съобщи на брифинг през днешния ден представителят на Окръжна прокуратура - Перник прокурор Албена Стоилова във връзка на откриването на изчезналия 12-годишен Сашко, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ следствието ще продължи, с цел да се откри дали момчето е станало жертва на закононарушение. Работи се по всички вероятни версии, изключена е единствено една - тази за най-тежкото посягане по отношение на живота.

По първични данни на мястото, където е открит Александър, не са открити следи, движимости и предмети на друго лице. Днес ще бъде осъществен подробен оглед. Ще бъдат разпитани и доброволците, които са го намерили.

Момчето към момента не е съумяло да приказва. На по-късен стадий, когато положението на детето разрешава, благодарение на експерти и в наличието на бащата ще се опитаме да получим някакви сведения за случилото се, сподели Стоилова.

Предстои да бъде предоставена съдебномедицинска експертиза. Вчера детето е било освидетелствано от органа на следствието в наличието на бащата, конфискувани са облеклата, с които е било открито. Те са същите, с които се е изгубило. Ще се търсят следи по тялото и по облеклата. За момента не са установени следи от принуждение.

Очакваме медиците да дефинират степента на дехидратация на организма, на изстудяване, вероятно получени увреждания, дали положението на Александър дава отговор на подобен дълъг престой навън без интервенция на друго лице, съобщи прокурорът. По думите ѝ няма сведения от бащата да е желан откуп, съобщил е, че няма конфликтни връзки с никого, към него и членове на фамилията му не са отправяни закани. 

В прокуратурата и при органа на следствието не са получавани сигнали за местонахождението на Александър, сподели още Стоилова. Тя уточни също, че майката има настройка да пристигна след привършване на издирването.

Александър изчезна на 11 ноември в локалната планина Голо бърдо и бе открит през вчерашния ден в труднодостъпна околност край радомирското село Червена могила.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР