Краят на годината е условен срок, когато един етап завършва

...
Краят на годината е условен срок, когато един етап завършва
Коментари Харесай

2018: Година на пренареждане на световния пъзел

Краят на годината е конвенционален период, когато един стадий приключва и стартира различен. Затова и вършим равносметка - припомняме си, какво ни се е случило - и положително и неприятно - с вярата положителното отново да ни споходи, а неприятното да оставим зад тила си. Опит за такава равносметка създадем през днешния ден, поглеждайки обратно към събитията в света, които ще оставят своя отпечатък.

Дали 2019-а ще е по-добра за обединена Европа?

„ Обединена Европа беше фантазия за малко на брой. Превърна се в вяра за мнозина. Днес е нужда за всички ни. ” Верни ли са до през днешния ден тези думи на немския канцлер Конрад Аденауер от 1954 година?

Докато Англия, петата стопанска система в света, желае да напусне Европейски Съюз, шест балкански страни преследват стратегическата си цел да станат част от него. Европейската вероятност пред Македония, Сърбия, Албания, Черна гора, Косово и Босна и Херцеговина бе главен приоритет на първото българско европредседателство при започване на годината.

В същото време 2018 година донесе на съветския президент Владимир Путин изборна победа, в която надали някой се е съмнявал.

А американският му сътрудник Доналд Тръмп приключва годината в безпорядък, само че освен вътрешнополитически. Той донесе в последните дни на годината може би най-значимата за гражданската война в Сирия вест - отдръпването на американския боен контингент, подпомагащ кюрдско-арабските сили в Северна и Източна Сирия в битката им против Ислямска страна. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР