Краят на ерата Тръмп настъпи. В своето прощално президентско обръщение

...
Краят на ерата Тръмп настъпи. В своето прощално президентско обръщение
Коментари Харесай

Българката, съдеща Тръмп за $1: Злодеянията му не трябва да бъдат забравяни

Краят на ерата Тръмп настъпи. В своето прощално президентско послание към нацията той се сбогува със своите гласоподаватели и с всички американци. Тръмп означи, че е бил първият американски президент, който не е започвал нови войни.

"Има един нов боен спор и изтеглил ли е в действителност бойците? Видяхме какво се случи с военачалник Солеймани. Бихте ли споделили, че това е пацифистично? Аз не бих. Това беше на ръба да вкара Америка във боен спор с Иран ", разяснява интернационалният анализатор Ивета Чернева в ефира на BG on air.

Тя уточни, че в действителност Тръмп не е изтеглил войските от Ирак назад в Съединени американски щати, а просто ги е преместил в Саудитска Арабия.

Според нея положителните икономическите резултати в Съединени американски щати по време на ръководството на Тръмп са били вследствие на остарели политики на Обама.

"На икономическите политики постоянно им трябват няколко години, с цел да се усети резултат ", добави тя.

Ивета Чернева е работила за Обама като сенатор по няколко закона. Сега българката е завела дело против Тръмп за 1 $. Причината е свободата на словото.

"Бях финалист за комисар на Организация на обединените нации и бях спряна посредством непозволени ограничения. Внесох дело против Тръмп за един $ - против кръга на Тръмп. Той си отива, само че това не значи, че всички негови злодеяния би трябвало да бъдат забравени ", показа тя.

По думите ѝ новият президент на Съединени американски щати е типичен демократ.

"Очаквам Байдън да снижи реториката. Военно наличие и военни интервенции, когато в действителност се постанова. Ще бъде корав против Русия и Турция, ще опита да изблъска външните въздействия. Ще отстрани рестрикциите към другите страни ", изясни тя.

Според нея позицията на демократите към Балканите ще бъде за консолидиране на Северна Македония в НАТО и Европейски Съюз, а връзките с Европа ще бъдат усъвършенствани, само че не и същите, каквито са били преди години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР