Краят на ерата Майк Ашли в Нюкасъл вече се вижда

...
Краят на ерата Майк Ашли в Нюкасъл вече се вижда
Коментари Харесай

Сделката за Нюкасъл вече изглежда съвсем реална

Краят на ерата " Майк Ашли " в Нюкасъл към този момент се вижда напълно ясно. Сделката за собствеността на " свраките " е на стойност 350 милиона паунда и за нея се приказва от много време, само че през днешния ден документите за прехвърлянето на собствеността са били подадени в Търговския указател на Обединеното кралство. Пълният размер на документите е 31 страници и в него са обрисувани всички правни рамки по договорката сред обособените страни.

80% от клуба ще стане владеене на обществен капиталов фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман. 10% ще бъдат в PCP Capital на Аманда Стейвли, която и преди време направи несполучлив опит да купи акциите на Майк Ашли. Останалите 10% ще отидат в братята Саймън и Дейвид Рубен, за които се твърди, че са второто най-богато семейство във Англия.

Според " Дейли Мейл " Ашли, който има клуб в последните 13 години, ще получи 200 милиона паунда незабавно след утвърждението на договорката, а другите 150 милиона ще бъдат изплатени за интервал от 5 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР