Край Своге има изградено мостово съоръжение, което заема значителна част

...
Край Своге има изградено мостово съоръжение, което заема значителна част
Коментари Харесай

Пътен експерт посочи точно от кое мостово съоръжение започва цялата трагедия край Своге

Край Своге има построено мостово оборудване, което заема забележителна част от пътното платно, което никой не си е направил труда да го разшири, а няма никакъв проблем това да бъде направено. От там стартира цялата покруса. Това сподели в утринния блок на Bulgaria on air пътният специалист и архитект инж. Владимир Жиянски по повод тежката злополука край Своге, при която починаха 17 души, а над 20 бяха ранени.

Първата причина за злополуката е това мостово оборудване. Втората причина е неналичието на всевъзможни отводнителни уреди. На трето място – откри се, че пътната настилка е безусловно гладка. Трябва да се регистрират естествените дадености – не може на всички места да се поставя един и същи асфалт, на някои места би трябвало да се усилва сцеплението. Това става с така наречен набивна секта – по този метод се преодоляват всевъзможни проблеми при дъжд и лед, което е извънредно значително, уточни инж. Жиянски, написа Блиц.

Мантинелата в тази ситуация има декоративна функционалност, не прави работа. Не може да няма защитно оборудване по виадуктите, добави той.

Даваме прекомерно доста жертви по пътищата, което приказва за недобре свършена работа. Трябва из корен да се направи един сериозен обзор и съществени промени, които да обезпечат естествена употреба на нашите пътища, сподели още инж. Владимир Жиянски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР