Край с високите токчета. Австралийската авиокомпания Qantas публикува нови насоки

...
Край с високите токчета. Австралийската авиокомпания Qantas публикува нови насоки
Коментари Харесай

Равни обувки, рокля, очила: Авиокомпания с пробив в стила на стюардесите

Край с високите токчета.

Австралийската самолетна компания Qantas разгласява нови насоки за чиновниците си по отношение на облеклото и стила на униформата, оповестява CNN.

Отсега нататък личният състав, в това число кабинен екипаж, може да носи дълга коса (на невисок кок или конска опашка), да се гримира или не по свое предпочитание, да носи очила вместо контактни лещи (при изискване че са с транспарантни стъкла), както и равни обувки.

" Актуализацията не трансформира униформата ни, а модернизира метода, по който чиновниците я носят, в сходство с противоположната връзка и изменящите се упования на клиентите ", се споделя в изказване на представител на Qantas. Указанията се ползват и за нискотарифната самолетна компания Jetstar на компанията.

По-рано бяха в действие обособени правила за чиновниците мъже и дами. Сега има един набор от условия за всички.

" Униформите ни са знак на нашата емблематична марка и нашите чиновници са горди да ги носят. Модата се трансформира, както и нашите стилови насоки през годините ", се споделя още в изказването на компанията.

" Гордеем се с нашето разнообразие и с изключение на, че ще осъвременим насоките си, тези промени ще създадат носенето на униформите по-удобно и практично за всички наши чиновници, в това число тези с друг вид от общоприетата фигура и тази от разнообразни културни среди. "

Все отново има някои неща, които няма да се трансформират. Членовете на екипажа, които изберат да са облечени с рокля или пола, ще би трябвало да носят чорапогащи. Татуировки също не би трябвало да се виждат.

Qantas е една от самолетните компании, които през последните години взеха решение да преразгледат разпоредбите за облекло на чиновниците си.

Миналата година Virgin Atlantic се отхвърли от характерните за мъжете и дамите инструкции, като дебютира с полово неутрални униформи, проектирани от Vivienne Westwood.

Целта на униформите беше да разрешат на чиновниците " да прегърнат своята характерност и да бъдат същинската си същина на работното място ", се споделя в изказване на Virgin.

През 2022 година British Airways разгласи, че ще разреши на всички членове на кабинния екипаж да носят грим, пиърсинг, бижута и лак за нокти. " Гордеем се с всички наши сътрудници в British Airways и сме ангажирани с приобщаваща работна среда ", съобщи тогава представител на самолетната компания пред CNN.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР