Край на вялата и скучна предизборна кампания. В последните две

...
Край на вялата и скучна предизборна кампания. В последните две
Коментари Харесай

След срива на доверие Петков и Василев започват черна ПР кампания срещу ГЕРБ

Край на вялата и скучна предизборна акция. В последните две седмици преди вота на 2 октомври харвардците включват на високи обороти не срещи с гласоподаватели, а черна ПР акция. Започва жестоко и пошло оклеветяване на съперника, разкрива Епицентър.
 
След срутва на доверие в " Промяната " пред публиката ще се развихри акция на компроматите - черна и мръсна, която цели да няма висока изборна интензивност.

БИЛБОРДОВЕ С ЧЕКМЕДЖЕТА И КЮЛЧЕТА

Първите признаци за калташката акция на " Продължаваме промяната " се видяха през уикенда, когато в София изникнаха билбордове - колаж на чекмедже с пачки и кюлчета до нахилените физиономии на Петков и Василев, под които се набива на очи надписът ТИ ИЗБИРАШ. Днес двамата пък са извикали медиите не къде да е, а пред Софийския затвор! Можем единствено да гадаем накъде ще бъде ориентирано болното им мислене...

КОГАТО ЗАГУБИШ БИТКАТА НА ИДЕИ

При черния ПР борбата не е сред хрумвания, а сред имиджи. " Промяната " загуби борбата на хрумвания, разочарова хиляди, жестоко потъпка закони и Конституция, ръководството им бе неуспех, а холивудската усмивка на Кирил Петков бе сменена от грубото лице на лъжата и измамата. И в този момент са си внушили, че с черен пиар могат да си върнат изгубеното доверие.
 
Българинът обаче е видял доста в тези 33 години: и карта с черепи, и размахана секира, и мръснишки клипове - и към този момент е мъчно да бъде измамен. Но може да си отмъсти. И бумерангът да се върне там, откъдето е тръгнал. С черен ПР никой не е спечелил.

Интересно е за какво тези младежи, които се вричаха, че ще наложат нови нрави в политиката, че ще бъдат положителни и ще търсят единодушие, протягат ръка към най-отвратителните способи на политическата конкуренция.

" ПРОМЯНАТА " С НЕУДЪРЖИМ СРИВ

Социолозите регистрират задълбочаващ се срив в доверието към " Промяната ", а разликата с ГЕРБ неудържимо пораства. Последните социологически данни на " Сова Харис " демонстрират 10% преднина на партията на Борисов пред харвардциите, а за всички анализатори към този момент е ясно, че ГЕРБ ще бъдат първа политическа мощ. И върху тях ще падне отговорността за сформиране на държавно управление. А досегашната ръководеща коалиция от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България, които и към сегашния миг подават сигнали, че желаят да ръководят дружно, не събира болшинство.
 
И виновността за това е сривът на Политическа партия. " Ако нямаме болшинство, отиваме отново избори ", отсече Петков, демонстрирайки лудостта - да ни праща до урните, до момента в който Политическа партия не завоюва. Но Политическа партия към този момент няма да завоюва.
 
Болната упоритост на Кирил Петков да се върне още веднъж като министър председател се трансформира в мираж. И ражда завист. 

В петък вечерта хората от управлението на " Промяната " са се събрали, с цел да обсъдят оповестените денем социологически изследвания. Освен това всяка партия прави и лични сондажи, а за Политическа партия те показвали безнадежден низходящ тренд, който може да ги сложи на трето, че даже и на четвърто място.
Това ги е взривило. Загубата е отприщила експанзия.

ПЕТКОВ ДАВА СТАРТ НА ОЧЕРНЯЩАТА КАМПАНИЯ

И тогава, по експлицитното гледище на Кирил Петков, вземат решение да стартират черна акция против ГЕРБ, Борисов и други водачи на листи из страната. Зад концепцията застанала Лена Бориславова, която обществено се отхвърли от депутатството, само че участва тайно в щаба на Политическа партия и диктува всички решения на Кирил Петков.
Сбирката е била инфарктна, на моменти скандална, тъй като измежду харвардците не е имало единодушие. Категорично срещу решението за очерняща акция застанал лидерът на другия лагер в " Промяната " Даниел Лорер.

Асен Василев не е взел страна, бил е непричом. За него към този момент се приказва, че ще " напусне първи кораба " след очертаващата се пагубна загуба на Политическа партия. Дори корифейката в пиара Диана Дамянова, която беше поела Петков и компания на ръчно ръководство, е била срещу.

Но никой не е съумял да овладее нервността на Кирил Петков. Крещял, заканвал се, желал отплата. За него изборите са като бизнес договорка, която би трябвало да завоюва непременно, без оглед на средствата. И най-после - с целия си политически инфантилизъм, комбиниран с засегнато его и неудържима експанзия, той дава старт на очернящата акция.
 
Билбордовете, които са направени небрежно по най-елементарния метод, са пуснати за щемпел още същата вечер – в петък след среднощ. В неделя първите от тях стартират да се качват в София и Благоевград.

В ГЕРБ ИМ ГЛЕДАТ СЕИРА

В ГЕРБ одобряват със състрадание черната акция, която започват Петков и компания. Вчера в Ловеч водачът на партията Бойко Борисов напомни остарялата сентенция, че който копе гроб другиму - самичък пада в него. Нещо повече Борисов прикани хората си да не търсят реваншизъм и да работят за единство на нацията, с цел да бъде извадена страната от кризста. " И всеки, който си разреши да разединява, би трябвало да получи пестник от народа. И той ще го получи на изборите ", предизвести Борисов.

От щаба на ГЕРБ заявиха че няма да дават отговор на черната акция на " Промяната " и ще се съсредоточат в търсенето на решения за ценовия потрес и рецесиите, до които докара страната ръководството на Петков/Василев.

В ГЕРБ обаче се ускоряват настроенията за цялостно следствие дейностите на Петков/Василев в енергетиката, за газовите комисионни и неверно взетите решения във финансовата сфера, които изправиха страната до невиждана след времето на Виденов рецесия. Борисов мъчно удържа структурите на партията, които желаят отмъщение за чегъртането, за противозаконните арести и далаверите, които почват да излизат.
 
А СЛЕД 2 ОКТОМВРИ?
 
Каквато и да е акцията - тя няма да изненада никого. Проблемът е какво ще се случи след 2 октомври.
Днес всички политически водачи не престават да са в окопна война. Никой с никого не желае да се коалира, всеки сочи съперници. Никой не си е взел поука от трите последни провалени Народното събрание. Същите политици, същото мислене, същата експанзия, същият блокаж на страната.
 
Едни мисловни политически джуджета са на път да изпортят за четвърти път страната. Ако българинът не им попречи. Защото още в нощта на вота би трябвало да стане ясно кой и по какъв начин ще ръководи страната, а не кой с кого ще се сбие, с цел да ни прати още веднъж на избори.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР