Край на сагата с ръководството на партийния вестник Дума. Националният

...
Край на сагата с ръководството на партийния вестник Дума. Националният
Коментари Харесай

Край на сагата! Ивелин Николов е новият стар главен редактор на в. `Дума`

Край на сагата с управлението на партийния вестник " Дума ".
 Българска социалистическа партия поставя завършек на сагата с
Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди за основен редактор изпълняващият длъжността Ивелин Николов на днешния пленум.

Той бе определен с 63 гласа. Другият претендент - Таня Джаджева - събра 55.

Вотът удостовери прогнозата, че точно Николов ще е титулярът. Той единствен е заемал поста по правилник - след решение на пленум, само че беше уволнен през 2011 година от тогавашния издател Николай Малинов поради поддръжка за Георги Първанов и АБВ. Следващите основни редактори - Юрий Борисов, Джаджева и последният - Йордан Мичев - са били изпълняващи длъжността. 

През ноември Националният съвет откри процедура за избор на титуляр и дефинира комисия за образуване на подбора с ръководител Иван Токаджиев. До избора Съветът дефинира длъжността да се заема от Ивелин Николов. 

Бившият и.д. основен редактор на " Дума " Йордан Мичев напусна вестника на Българска социалистическа партия на 7 февруари и разгласи, че се прибира при фамилията си в Англия. Той се върна от Англия, с цел да стане и.д. на аленото издание. Бе назначен на 28 август 2018 година, като смени на поста Таня Джаджева. 

През октомври вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия излезе с позиция против ръководството заради метода на назначение на новия и.д. Подписалите се настояха Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия да анулира решението си за рокадата. След свадите Мичев стана зам.-главен редактор, а постът пое Ивелин Николов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР