Край на сагата с паметника 1300 години България, махат го

...
Край на сагата с паметника 1300 години България, махат го
Коментари Харесай

Край на сагата с паметника „1300 години България”, махат го

Край на сагата с паметника „ 1300 години България ”, махат го Окончателно паметникът „ 1300 години България ” пред НДК отива в историята.  До няколко дни ще стартира демонтирането му.
 
Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява, че скоро стартира и обновлението на парка пред НДК, който ще бъде главната локация по време на идното председателство на България на Европейски Съюз.
 
Ремонтът би трябвало да завърши до есента, а общината е заделила близо 5 млн. лв. за реконструкцията на парка.
 
След дългогодишни разногласия сагата с паметника край НДК към този момент е решена и той ще се демонтира, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.
 
" Имаше доста правосъдни каузи, съдът взе своето решение, тъй че сега е въпрос в действителност единствено на техническата подготовка и осъществяване. Категорично не мога да се съглася, че тук става въпрос за разрушение на монумент, тъй като всички виждаме защо приказваме. Аз заварих това оборудване под формата на рискови руини, падаха плочи. Опасно е и сега, падаха и огради. Тук не става въпрос за възстановяване. Това е развалина ", разяснява Фандъкова.
 
От 21 юни площадът пред НДК още веднъж е в ремонт. Този път общината ще обновява алеите пред централния вход. " Миналата година отделихме тази зона с оглед нуждата от създаване на хидроизолация, каквато липсваше ", сподели градоначалникът. Очаква се до есента да завърши ремонтът, като за него са отделени 5 млн. лева  
 
От „ Московска 33 ” чакат държавното управление да отпусне пари и за повсеместен ремонт на бул. „ България ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР