Край на роуминга в ЕС. По-силна защита на личните данни.

...
Край на роуминга в ЕС. По-силна защита на личните данни.
Коментари Харесай

Юнкер направи обобщение и се похвали с числа както е направил за ЕС

Край на роуминга в Европейски Съюз. По-силна отбрана на персоналните данни. Връщане на вложенията. Водач в битката с климатичните промени. Забрана на найлоновите торбички за еднократна приложимост. Това са част от достиженията, които ръководителят на отиващата си Европейска комисия Жан-Клод Юнкер изброи в своята тирада пред Европейския парламент.
Юнкер акцентира на това, че по време на неговия мандат доверието в Европейски Съюз е с 10% по-високо, в сравнение с доверието в националните държавни управления – 44%:34%. Става въпрос за резултат в границите на 5 години (2014 – 2019). Освен това, статистиката сочи 6,4% безработица приблизително в Европейски Съюз през март, 2019 година по отношение на 10,6% през януари, 2014 година. Само за младежката безработица спадът за 5 години е 10% - от 24% на 14%. Друга икономическа статистика – понижение с съвсем 7% на общия обществен дълг на Европейски Съюз по отношение на Брутният вътрешен продукт – приблизително от 88,3% до 81,9%.
Според Юнкер, поради работата на водената от него Европейска комисия, до 2022 година Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз ще се усили с 1,8% и ще бъдат основани нови 1,7 млн. работни места. Отделно, проектът " Юнкер ", основан с концепцията да бъде преодоляна икономическата рецесия в Европейски Съюз, ще провокира вложения за 439,4 милиарда евро. Припомняме, че концепцията на проекта беше против всяко вложено на държавно равнище евро да дойдат вложения в частния бранш в двуцифрен размер - 15 евро.
Председателят на Европейска комисия не пропусна да се похвали и по какъв начин проблемите с дълговата рецесия в Гърция са били дефинитивно решени по време на настоящия мандат на Комисията.
" Постигахме това, което трябваше – да върнем Европа на пътя на солидния напредък и да засилим основаването на нови работни места. Винаги съм казвал, че проектът " Юнкер " не е универсално лекарство, само че за над 1 млн. дребни и междинни предприятия не беше допустимо да получат финансиране преди него – можем да бъдем горди ", заключи отиващият си ръководител на Европейска комисия.
Какво завоюва България от проекта " Юнкер " - припомнете си в този материал!

President @JunckerEU’s speech reviewing five years of the #TeamJunckerEU mandate ↓ https://t.co/zcNUAp0rAy
— European Commission
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР