Край на пушенето на закрито в Гърция. Новото правителство в

...
Край на пушенето на закрито в Гърция. Новото правителство в
Коментари Харесай

Налагат драконовски мерки срещу пушенето на закрито в Гърция

Край на пушенето на закрито в Гърция. Новото държавно управление в Атина взема драконовски ограничения за използване на съществуващия и до момента закон, забраняващ цигарите в закрити публични места. Властите ще работят с инспекции и санкции, с цел да покажат, че дните на приемливост към пушачите са останали в предишното.

Много е мъчно, съвсем невероятно да откажеш гърците от цигарите. На доктрина законът е доста непоколебим с високи санкции, на процедура съвсем не се ползва. Оправданието е, че Гърция е туристическа страна и управляващите би трябвало да си " затварят очите " за нарушаванията. Сега обаче феновете на обичайното кафе с цигара имат против себе си хора с власт и върли непушачи. Премиерът Мицотакис и министърът на опазването на здравето - някогашният състезател Кикиляс. За Мицотакис гласоподаваха и пушачите, тъй като не му повярваха, че ще стартира същинска война с този недостатък.

Още преди първото съвещание на Министерския съвет, министър председателят разпореди да се махнат всички места за пушене в постройката. След това възмутени депутати - непушачи оповестиха, че в Народното събрание има прекомерно доста места за феновете на цигарите. В пресцентъра към този момент не се пуши даже на балкона.

На първата си аудиенция в Кипър гръцкият министър председател направи дипломатично забележка на кипърския президент против тютюнопушенето.

От персонална идея " спрете цигарите " по разпореждане на премиера стартира да се ползва строго закона с санкции от 50 до 500 евро. Полицията получи разпореждане за надзор. Отнемат лицензи на заведения. След 10 години законът дейно влиза в деяние.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР